Още два случая на коронавирус у нас :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
155
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас.

Единият е от Плевен, другият от София. Общият брой е 43. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

Пациентите, които се лекуват болница, са в стабилно състояние. В „Пирогов“ е настанен възрастен пациент с двустранна пневмония и прекаран инсулт. Все още няма нужда от интубация.

Разширява се броят на лицата, които се поставят под карантина.

В Испания вече твърде се препоръчва да не се пътува. Засилва се контролът във връзка с нашите сънародници, които живеят там и се прибират. Възможно е до довечера да се предприемат мерки и за други държави, тъй като само от вчера заразените са от пъстра палитра – от Дания, от Нидерландия, от Австрия, от Франция, допълни Мутафчийски.

В Гърция вече нещата са доста сериозни – 228 пациенти. В Албания – 38, в Босна и Херцеговина – 21, в Румъния – 123. В Северна Македония са 19, в Сърбия – 46, в Хърватия – 39, в Турция – 6, в Словения – 181.

В Италия има 3597 нови случая. 21 157 души са обявени към тази сутрин за носители на коронавирус. Общият брой на починалите е 1400. Критичните случаи са 1500.