Берлин строи болница заради COVID -19 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
181
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Нова болница с 1000 легла ще бъде изградена в Берлин. Решението взе Берлинският сенат, съобщават германските медии.  Лечебното заведение ще бъде разположено в терена на панаирните площи. В германската столица към момента се съобщава за 332 потвърдени случая на заразени с COVID-19.

Германският християндемократ Фридрих Мерц обяви, че е под карантина.  64- годишният  политик е с положителен тест за новия коронавирус.  Мерц обяви, че симптомите му са леки, но прекратява всякакви срещи.

Юристът е сред тримата фаворити на християндемократите за лидер на партията, след като Анегред Крамп-Каренбауер обяви, че се оттегля от поста и няма да участва в надпреварата за канцлер.

Останалите двама политици, които обявиха кандидатурите си, са министър-председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия  Армин Лашет и депутатът-дипломат Норберт Рьотген.

Разпространението на COVID-19  в Германия пренареди и партийния дневен ред.

Християндемократическият Съюз отложи планираното за 25 април партийно събрание, на което трябваше да присъстват 1001 делегати, за да изберат нов председател на партията на Меркел. Новата дата засега не е определена.