Футболното ни първенство няма да се прекратява :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
177
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Българското футболно първенство няма да бъде прекратявано, обявиха от БФС. Родната централа е представила няколко варианта за доиграване на сезона, става ясно от съобщение на футболния съюз. По неофициална информация обсъжданите дати за подновяване на кампанията са 1 и 15 май, пише btvnovinite.bg.

Днешното решение бе взето на спешна среща във футболната ни централа между Съюза, ПФЛ, АФЛ, притежателите на ТВ-правата, както и представителите на родните клубове. Обсъждането на бъдещето на Първа лига започна около 11:00 ч.

В Бояна пристигнаха президентът на БФС Михаил Касабов, вицепрезидентът Емил Костадинов, Неделчо Михайлов, Атанас Караиванов, Венцеслав Стефанов и други.

Заради извънредното положение в страната, предизвикано от пандемията с коронавирус, част от представителите на футболните клубове нямаха възможност да пристигнат в София, а вместо това се включиха в конферентна връзка.

Футболният сезон бе спрян за месец от 13 март, след като правителството обяви извънредно положение с цел ограничаване разпространението на заразата с COVID-19. Към момента обаче няма яснота колко още ще продължи извънредното положение, а най-песимистичните прогнози са за повече от година.