Германия затвори границите си за европейците, но все още прибира „бежанци“

1
109
Добави коментар
setlans
setlans

Оказва се, че въпреки кризисната ситуация с коронавируса, Германия все още прибира бежанци. А в същото време, границите ѝ са затворени за Европа.

Като част от засилените мерки, предприети от Германия за ограничение на разпространението на коронавирус, страната затвори границите си за Европа, но не и за мигрантите от Близкия изток и Африка. За тях все още е опънат червен килим.

Миналата седмица стана ясно, че Германия затваря границите си за чуждестранни граждани, с изключение на тези от Франция, Люксембург и Швейцария, които предоставят основни услуги, но и те преминават чрез строг контрол. Германското министерство на външните работи обаче потвърди, че „търсещите убежище“ все още са добре дошли в страната, въпреки забраната, пишат от Junge Freiheit.

На практика това означава, че ако един мигрант влезе нелегално в Европейския съюз през Италия или Гърция, и стигне до Франция или Швейцария, той все още има право да поиска убежище в Германия.

Червен килим за мигрантите

„На външните граници на Германия (летища и морски пристанища) не е извършена промяна в процедурата за предоставяне на убежище“, заяви представител на Министерството на вътрешните работи пред Junge Freiheit.

На въпроса дали това важи и за вътрешните Шенгенски граници на Германия, тя потвърди, че ситуацията и там е същата.

Обяснено по най-прост начин, германското правителство смята, че гражданите на другите европейски страни са опасни, защото могат да разпространят коронавируса, но мигрантите, които идват от страни, в които думата „хигиена“ не съществува, не представляват никакъв риск за общественото здраве. Магическата дума тук е „убежище“.

Вижте още: Мигрантите – троянският кон на Европа

Ситуацията е подобна и в Швеция, където търсещите убежище ще продължат да получават такова, въпреки въведените строги мерки и глобалната криза, свързана с COVID-19.

След като се има предвид, че мигрантите, които вече са в Германия организираха бунтове и развяха знамена на ИДИЛ, след като им бе казано, че лагерът им ще трябва да бъде поставен под карантина, човек се запитва дали новопристигналите „бежанци“ ще спазват новите и по-строги мерки…

Ситуацията във Франция

Както съобщават от Breitbart, опитите за налагане на карантина в мигрантските райони в Париж се оказват „невъзможни“, защото мигрантите просто пренебрегват закона, а ако се намеси полицията, те веднага се събират на големи тълпи. Властите не могат да глобяват мигрантите, защото се страхуват, че това ще предизвика насилствено „противодействие“.

Мъж, охраняващ аптека в една от т.нар. „no-go zones“ (зони, забранени за немигранти), казва пред вестник Le Temps, че някои от мигрантите изобщо не разбират, че COVID-19 е опасен за тях.

„Те не разбират нищо. Някои дори казват, че вирусът е измислица на белите, за да ги накарат да махнат от улиците“, разказва мъжа.

Във въпросната забранена зона, нелегалните мигранти са вече 400 000.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс