Купи и продай Bitcoin. Виж как!

51
398
Добави коментар

Купувайте и продавайте биткойн без нужда от собствен портфейл – как?

Големият скок на цената на биткойн накара много инвеститори да му обърнат внимание. Търсенето и купуване на криптовалути, особено купуването на биткойн се увеличава скоростно.

Все повече хора се интересуват от Bitcoin, Ethereum и др. и след малко проучвания всеки иска да бъде част от това и да инвестира в Bitcoin – https://bitcoin-capital.bg/

Отново и отново се появяват едни и същи въпроси. „Как и къде да купя биткойни?“ „Мога ли да купя биткойни с PayPal или кредитна карта?“ „Коя платформа е най-добрата за безопасна търговия с биткойни?“

Разясняваме и показваме какви са опциите!

Бързи инструкции – 5 стъпки за да инвестирате в биткойн

1. Избор на реномиран биткойн брокер или биткойн борса. Нашата препоръка по-долу. 2. Регистрация на платформата за търговия с биткойн. 3. Верификация на акаунта. 4. Биткойн поръчка. 5. Изчакваме да си получим биткойн инвестицията и запазваме всички данни за биткойн платформата.

Искаме да отбележим, че криптовалутите са обект на висока променливост. В миналото 76.4% от сметките на дребно са загубили пари в търговията с криптовалути със CFD. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Никога не рискувайте повече пари, отколкото сте в състояние да загубите.

 

Защо да търгувате с биткойни?

Биткойн е не само първата криптовалута, но и най-известната до момента. Закупуването на биткойн може да се приеме като входна точка. Ако искате да купите и други криптовалути, в повечето случаи се нуждаете от Bitcoin. Търговски двойки могат да бъдат напр. BTC / ETH (Bitcoin / Ethereum) или BTC / XTZ (Bitcoin / Tezos) и т.н.

Има и други причини, поради които трябва да инвестирате в биткойн. Централна теза на много финансови икономисти е, че биткойнът има много ниска корелация с традиционния клас активи. Като недвижими имоти или злато. В резултат на това можете да изградите портфолиото си по-добре, тъй като различните класове активи не се препокриват. Можете да кажете, че добавянето на биткойн към вашата инвестиционна стратегия ще разнообрази по-добре портфолиото ви.

И накрая, често срещаният въпрос: “Все още ли си струва да инвестираме в биткойн?” Да! Bitcoin и технологията Blockchain все още прохождат. Смята се, че blockchain технологията ще задвижва по-динамично големи части от нашето общество, ще направи процесите по-ефективни и ще спестява разходи. Също така за изкуствения интелект – нашумяла днес тема, Bitcoin е съществен градивен елемент. С инвестиция в Биткойн вие участвате в огромен потенциал, който не бива да се игнорира от разумния инвеститор.

Коя е най-добрата платформа за безопасна търговия с биткойни?

Междувременно има множество платформи, с помощта на които биткойните се купуват и продават. Това, на което трябва да обърнете внимание, е правната сигурност. Фондовата борса с лиценз на Каймановите острови или в Коста Рика, ще ви донесе несигурност и потенциални проблеми. Операторите спокойно биха могли да избягат с парите ви и ще е трудно е да се започне дело от страна на България. За това най-добре търгувайте само на препоръчани платформи с лиценз.

Освен това трябва да сте сигурни, че опциите за депозиране и теглене ви допадат. Малките борси за биткойни не се препоръчват, тъй като там има твърде малко ликвидност за бързо купуване или продажба на биткойни и се налага да чакате часове за изпълнение на поръчката.

Следващият списък ви дава преглед на реномирани брокери на биткойн и други криптовалути.

Plus500eToroРегулиранДаДаРазплащателни методиPayPal, кредитна карта, банков трансфер, SkrillPayPal, кредитна карта, банков трансфер, SkrillКриптовалутиBitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, NEO, Ripple, IOTABitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Litecoin, Dash, Stellar Lumens, NEO, Tezos, Binance Coin, Cardano, Tron, ZCASHМинимален депозит100 EUR200 EURЕкстриДемо сметкаДемо сметка, Социална търговия – Копиране на професионални трейдъри

Особеното при Crypto CFD брокерите е, че можете не само можете да отваряте своите заявки на повишаване на цените на биткойн, но също така и на намаляване на цената му. Това може да има смисъл, в случаите, когато криптовалутите са колебливи за кратки периоди. Трябва да знаем, че променливостта при криптовалутите е по-висока от повечето акции в DAX.

Биткойните се купуват от брокер eToro

С няколко стъпки можете да търгувате с Биткойн в eToro:

Влезте на www.etoro.comНатиснете “Sign up” бутона и въведете данните си.Верифицирайте напълно акаунта си.Кликнете върху „Deposit Funds“, за да стигнете до формата за депозит.Изберете желаната сума и начин на плащане, например PayPal или банка.Купете Bitcoin. Положителен опит с eToro за търговия с криптовалути

Препоръчваме една от най-големите платформи за търговия в света, eToro. Освен Bitcoin и Ethereum, можете да я използвате и за други криптовалути, като например Лайткойн или Рипъл

Заедно с акции, златни и стокови сертификати, eToro предлага и платформа за социална търговия, където можете да следите сделки от професионални трейдъри.

eToro присъства на финансовия пазар от 2007 г. и през сезон 2019/2020 е партньор на 7 отбора от Premier League.

В допълнение към обичайните методи за депозит като банков превод или кредитна карта, можете също да депозирате чрез PayPal или Skrill за да купите Тезос от eToro.

Биткойните се търгуват в CFD Broker Plus500

Само с няколко стъпки можете да започнете да търгувате с биткойн CFD в Plus500:

Влезте на www.plus500.bg76.4% от инвеститорите губят пари в търговията със CFD от този доставчик. Натиснете “Започнете да търгувате още сега” бутона.Изберете „Реални пари“.Верифицирайте напълно акаунта си.Кликнете върху „Депозирай“, за да стигнете до формата за депозит.Изберете желаната сума и начин на плащане, като например PayPal или банка.Купете и продайте Bitcoin CFD-и.

Анализ на платформата Plus500 може да намерите в нашия раздел за брокери и борси.

Положителен опит с Plus500 за търговия с криптовалути

Plus500 е един от най-големите CFD брокери на биткойн и крипто в света и дори спонсор на футболни екипи (като Atlético Madrid). От стотиците доставчици платформата е една от тези, които се открояват по отношение на регулирането, процентите на депозити и тегления и обслужването на клиентите. Plus500 е брокер на CFD и в платформата търговците могат да спекулират с увеличаващите се или падащи цени. Plus500 не е борса и не предлага биткойн портфейли.

Налични са много опции за търговия, а системата на Plus500 е изключително бърза и приятна. Ако искате да търгувате с други финансови инструменти в допълнение към крипто CFD, Plus500 също има CFD за акции, валути и индекси в портфолиото си. Надежден, опростен и иновативен, това описва крипто брокера Plus500 и много клиенти потвърждават това мото. Започнете с безплатната демо сметка, за да получите усещане за търговията с криптовалута.

Какво е CFD?

„Договори за разлики („ CFDs “) са разработени, за да ви позволят да се възползвате от всички предимства на притежаването на акции, индекс, ETF, Forex, опция или Commodity позиция, без да се налага физически да притежавате основния инструмент. Клиентът сключва CFD на котирана цена, разликата между тази цена и цената на CFD, когато позицията е затворена, се урежда в брой, оттук и терминът „Договор за разлика“ или CFD.“

Купете и продайте биткойн: опции за депозиране и теглене

Начините на плащане за прехвърляне на вашите пари на платформите за търговия с Bitcoin са еднакви за повечето доставчици. Най-често срещаните начини за закупуване на криптовалути са PayPal, кредитна карта, дебитна карта и стандартен банков превод. След като разполагате с биткойни, можете да обменяте не само евро за криптовалути, но и криптовалути срещу други криптовалути, като Bitcoin срещу Ethereum ( BTC / ETH). Точно като депозирате, можете също така да плащате лесно.

Съхранение на монети в Bitcoin Wallet

Ако купувате биткойни от CFD брокер (Plus500 или eToro), не е нужно да се притеснявате дали ще ги запазите. Купувате си монети и те остават в сметка ви толкова дълго, колкото искате. Ако обаче минавате през биткойн борса, често се случва да запазите своите биткойни на собствения си биткойн портфейл. Този портфейл или софтуер, може да бъде на компютъра, на телефона или на USB флашка. Специални USB стикове като така наречените Nano Ledger или Trezor са най-добрите начини за запазване на криптото с максимален контрол. Вие сте банката!

Ledger Wallet Nano S, най-известният хардуерен портфейл в света. Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Местен дилър на биткойни

В допълнение на биткойн брокерите и борсите, има и местни търговци на биткойн, с които човек може да се срещне на място и лично. Първо трябва да се уверите, че пред вас стои сериозен човек. Срещайте се на обществени места, кафенета или институции. Проверете за автентичност. Винаги изчаквайте, докато получите биткойна в портфейла ви. Това често може да отнеме няколко минути, защото blockchain извършва транзакции средно на всеки 10 минути.

Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Bitcoin mining / копаене

Повечето хора са чували или чели за копаене на биткойни. Накратко, това е обмен на изчислителна мощност срещу биткойн. Изчислителната сила се използва за решаване на сложен математически пъзел. Ако решите това с помоща на вашата техника, ще получите 12,5 биткойни и с това ще е открит новият биткойн блок. Той е закачен за предишния блок а с тази структура на работа се създава така наречената блокчейн или блокова верига. Която е съвкупност от всички генерирани блокове до момента. На всеки 10 минути такъв блок бива създаден в биткойн мрежата. Той помага да се защити мрежата, след като всички предишните блокове са потвърдени и са много трудни за подправяне, а също така помага за осъществяването на биткойн транзакциите. Тъй като домашния компютърът обикновено няма много компютърна мощ, Bitcoin миньорите купуват специален хардуер за целта.

Биткойн майнинг ферма за облачен майнинг в Исландия. Купуване на Биткойн по алтернативен начин: Bitcoin ATM / биткойн банкомати

ATM или Bitcoin банкомати почти не се срещат в България. По последна информация има само един такъв на разположение в сградата на търговския център Интерпред в София. За разлика в Швейцария, биткойните се предлагат на много гишета и дори на билетни машини. В Австрия можете да закупите биткойни в пощенската станция.

Bitcoin банкомат Заключение

Биткойн си заслужава инвестицията. Биткойн е лидер на пазара на криптовалути. Технологията Bitcoin вероятно ще продължи да бъде с нас в продължение на много десетилетия, като решаващо оформя интернет и индустрията, като прави процесите по-ефективни и спестява разходи. Вече не сте зависими от банкирането, вие сте собствената си банка.

С решение да участвате в Биткойн вие получавате огромен потенциал. Умен инвеститор не трябва да пропуска тази възможност. Купуването и продажбата преминават изключително гладко с брокери като Plus500 или eToro и е отличен старт. Само със 100 EUR можете да опитате и да търгувате с първите си криптовалути.

Често задавани въпроси