Кантар или сантиметър

1
110
Добави коментар
interesnoto
interesnoto

​Всички искаме перфектно тяло. Когато качим започваме да мислим за отслабване. Започваме да разгледаме диети, лекарства, добавки, тренировки и хранителни режими. Знаем, че искаме красиво тяло и се чудим как най-бързо и лесно да превърнем нашето като излязло от списание. Е, лесен начин няма. Не се заблуждавайте. Нека обаче преди да предприемем каквито и да е било действия да се запитаме кое искаме всъщност да сме по-малко килограми на кантара за наше успокоение и да може да казва с гордост аз съм … килограма. Това ли наистина искате или да си много повече от …. мечтаните килограми, но да изглеждате страхотно. 

Знаете ли, че един килограм месо ще изглежда по-малко от килограм сланина, но сланината ще е по-обемна или казано по друг начин може да съм 65 и да имам тяло от корица със стегнато тяло, нисък процент подкожни мазнини и да изглеждам сякаш съм 48. Но може и другия вариант да съм 55 килограма с отпуснато тяло, придобито от глад и отпусната кожа. С доста мазнини и да изглеждам сякаш съм 70. Не ви се вярва, помислете си тогава за момиче което изглежда слабо, но каже че е повече килограми от вас и си мислите „те костите й тежат повече“ или „тя е по-висока“. Заблуждавате се, просто тя е със стегнато тяло без мазнини.

 Тогава какво наистина искате. Ако искате просто да свалите на кантара това ще е лесно. Премерете се вечер след вечеря и сутрин след ставане и ще видите поне половин разлика на кантара. Ако искате да отслабнете само за да се заблуждавате и за кантара всяка диета за отслабване ще ви свърши работа. Трудно е ако искате да влезете в любимите си дънки от преди да забременеете или да може да избирате дрехи без да се съобразявате дали имат вашия размер. Тогава трябва огромна промяна. Тогава не кантара, а сантиметра ще е вашето огледало. 

В началото запишете вашите размери на ханша, краката, корема и ръцете. Започнете диетата си съчетана с трениране и след месец отново се премерете и ще забележите резултатите. Може да се снимате визуално в началото и след месец. Когато е съчетана със спорт и диета ще има видими резултати дори само след месец ,дори само ако кантара показва свален килограм или два, резултата ще е видим. Особенно се забелязва при по-пълните хора. Естествено може да си използвате кантара, но ще забележите по тялото си. Един опитен спортист ми каза, когато вените ти се виждат и изпъкват е признак на малък процент подкожни мазнини. Това е целта, но не да имаме тяло на културист, а тяло на модел, дори по-красиви. С тренировките и спорта може да направите краката и ръцете си слаби, да приберете корема и да повдигнете дупето.