Един с положителна проба и седем очакват да бъдат изписани

2
194
Добави коментар
badboypln
badboypln

243 станаха заразените с коронавирус в България. От снощи до този момент има 1 положителна проба. Новозаразеният е от София и не е контактен с някой от другите заболели. Не се потвърждава информацията за едномесечно инфектирано с COVID-19 бебе. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Оперативния щаб за борба със заразата.

Той допълни, че щабът ще предложи на министъра на здравеопазването удължаване на мерките, които трябваше да изтекат утре до 12 април. „Предлага се мерките да се удължат до 12 април. Препоръчва се за всеки който пристига от България да има карантина, включително и чужденците да знаят, че 14 дни трябва да са в карантина като стигнат в България“

Според членовете му всички, които пристигат от чужбина трябва да бъдат поставени под карантина.

„Маските категорично трябва да се поставят на болни лица, така се спира да се разпространяват вируси. За медицински лица е задължително да носят маски, за здрави лица може да носят маски, но да знаят, че не са защитени“, каза още той. В „Пирогов“ има четирима интубирани в тежко състояние, единият е в много тежко състояние,възможно е да има лош изход. 7 са в добро състояние.