264 са общо случаите на COVID-19

2
391
Добави коментар
badboypln
badboypln

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 264. 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България. Това обяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски

Вирусът обхваща и две нови области – Хасково и Кърджали, където има по един положителен пациент. 14 са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново – един, и във Варна един.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби общо 8 човека. Утре ще бъде изписан още иден пациент, ще станат девет, но това ще бъде съобщено утре, когато стане факт.

Има двама военнослужещи с положителни проби. За единия днес бе извършена авиомедицинска евакуация от Косово – старши-лейтенант, заедно с другия офицер с него. Те са много близко контактни, без клинични оплаквания, но с положителна проба. Те ще бъдат настанени във ВМА, каза Мутафчийски.

Има и един военнослужещ в Румъния на мисия там, който също е дал положителна проба и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

„По-добре да има опашки на КПП-тата, отколкото камиони изнасящи трупове“, заяви ген. Мутафчийски.

„В София доста се разшириха болниците – във ВМА има случаи, в Пета градска има 5 случая, в „Пирогов“ има още един интубиран пациент, в „Света Анна“ има два случая – жена и мъж, на 75 и 54 години, и от които един е интубиран. И Инфекциозна болница, където досега нямаше положителен с коронавирус, сега вече има един мъж на 33 години“, каза още той.