Лесни стъпки за постигането на комфортна спалня

2
206
Добави коментар
clashbade
clashbade

Сънят е неприкосновен. Наред с храната и водата, той
е основното нещо, което ни поддържа в добро физическо и психическо здраве. Няма
човек, който да не е изпитвал на собствените си плещи неприятните и негативни
последици от редовната липса на качествен сън.

Нощта е онзи период в денонощието, който е максимално подходящ за пълноценната почивка на организма. Необходимо е да си осигурите такава атмосфера, в която се чувствате защитени и необезпокоявани. Много различни учения за самоусъвършенстване и подобряване на качеството на живот ни показват как да наредим помещенията така, че да ни въздействат благоприятно.

Осигурете си качествено спално обзавеждане

Това не е подходящото място за пестене на средства. Важно е да имате най–доброто. Висококачествената изработка предполага, както дълготрайното използване, така и гаранцията за здрав сън. Обърнете внимание на матрака. Понякога той се оказва най–скъпата част от цялото мебелиране. И това е с право. Не ви ли е удобен, няма наспиване.

Непрекъснат приток на свеж въздух

Необходимостта на чист въздух е в сила за всяко помещение в жилището, но спалнята особено много се нуждае от това. Проветрявайте редовно, колкото дълго е необходимо. Поддържайте изрядна чистота и не позволявайте натрупването на прах. Сменяйте спалното бельо поне веднъж седмично и изтупвайте ежедневно всичко, което се използва. Това ще помогне не само да се отървете от неприятните прашинки, а ще позволи приток на свежест в завивките. Сменяйте долния чаршаф на няколко дни. Сами сте се убедили колко сладко се спи в прегръдката на чисти и уханни завивки.

Приглушено осветление и меки тонове

Тук ярките тонове и натрапчивите решения не са удачни. Нежните краски ще ви осигурят така необходимото отпускане. В повечето случаи не се нуждаете от твърде силна светлина. А за късните часове, една нощна лампа е достатъчна. Това ще помогне за настройването на мозъчните вълни към релаксиране и почивка.

Разположение на леглото

По възможност позиционирайте най–важната мебел срещу
вратата на помещението. Това ще ви внуши чувство на спокойствие и сигурност. Не
е препоръчително да спите непосредствено до прозореца, ако размерите на стаята
го позволяват. При евентуално отваряне, течението няма да ви се отрази добре.

Заложете на меките овални форми. Не претрупвайте с орнаменти. Изчистените линии ще ви позволят да се концентрирате в почивката си. Изберете най–тихото помещение, защото покоят е важен за пълноценния сън. Не можем да избирам съседите си, но можем да променим разположението. Направете го в името на вашето спокойствие.

Спално обзавежданеот Монема