Кога да сменим зъболекаря си?

1
159
Добави коментар
clashbade
clashbade

Денталното здраве е постоянен процес. Дори и да сте облагодетелствани от природата с хубави зъби, редовното посещение при зъболекар е задължително за добрата профилактика. За съжаление не всички лекари са еднакви. И за да се възползвате максимално от техните услуги, ще трябва да следите за наличието на няколко фактора. Те са взаимодопълващи се и отговарят за получаването на най–качествени резултати.

Професионален подход: дори и да не разбираме от специфичните термини на зъболекарите, според постигнатите резултати всеки може да се убеди до колко са успешни процедурите. Ако не получавате напълно задоволително обслужване, е добре са се ориентирате другаде.Персонално отношение: колкото по-отблизо ви познават специалистите, толкова по–адекватни решения ще получите. Понякога проблемите със зъбите са комплексни. Именно в подобни случаи е добре лекарите да са запознати с предходни заболявания и предприетите начини на лечение. Модерна техника: знанието и способностите на компетентните зъболекари не зависят от технологиите, които използват. Но все пак последните са от решаващо значение за качеството на услугите, които получавате.  Бързи и адекватни решения: понякога проблемите не търпят отлагане. Особено тези, които са свързани със силна болка. Ако вашият зъболекар не може да ви обърне внимание, сте принудени да потърсите нечии други услуги.

При всички случаи честата смяна на личния стоматолог не е добро решение. Хубаво е специалистът да е един и да познава добре вашата дентална история. Всеки стоматолог притежава определен подход към пациентите и предпочитани начини на лечение. Веднъж свикнали с тях, трудно ще ги намерите при други зъболекари. 

Ако има нещо от което не сте доволни, постарайте се да уведомите за това стоматолога. Нека се опитате да разрешите проблема преди да вземете крайни мерки. Двустранната комуникация и отделеното внимание може да постигнат желания напредък. 

Не на последно място е денталната ви хигиена, за която ще ви консултират и в медицинския кабинет. За доброто здраве на зъбите се изискват постоянни грижи. 

Снабдете се с качествени четки за зъби, избирайте подходящите пасти за вашата уста и не пропускайте щателното почистване. Освен генетичната предразположеност, хранителните навици също оказват голямо влияние на вида и здравето им. Старателното премахване на бактерии от устната кухина ще удължи здравето на зъбите и ще възпрепятства образуването на кариеси. 

Бъдете стриктни и се радвайте на редки посещения в зъболекарския кабинет. Но дори да нямате конкретни оплаквания, спазвайте профилактичния си календар, за да отстранявате евентуалните проблеми още в зародиш. Това е най–лесният  и безпроблемен начин да поддържате доброто състояние на красивата си усмивка.  Вашият зъболекар, на който можете да се доверите – Софиен Риахи. Той ще ви накара да се усмихнете…