Значението на цветовете в банята

3
225
Добави коментар
clashbade
clashbade

Може би не всеки отдава дължимото значение на това помещение. Все пак не живеете в него. Минавате на бързо, свършвате нужното и се отдавате на останалите задачи.

 

Точно тук грешите.

 

Банята е мястото, където сваляме натрупаното напрежение и нечистотия през деня. Тя трябва да предлага достатъчно уют и комфорт, за да не се налага да се мъчите, когато сте вътре. Дори и малките квадратури могат да се разпределят така, че да посрещат подобаващо всички нужди.

 

Може би не сте се замисляли до колко е важен цветът. Обикновено спираме избора си на синьо, когато говорим за интериора на банята. Това е масовото възприятие.

 

Може би олицетворяваме начина, по който виждаме водата, и не смеем да развихрим въображението си. Всичко стандартно и добре улегнало е много скучно. Това не означава да изпадате в пъстри крайности. Все пак помислете добре, когато подбирате цветовете във вашия интериорен дизайн.

Последната подробност е от решаващо значение за поддържане на чистотата в санитарното помещение. Синьото отпада, ако и на вас ви се струва тривиален вариант. Но, ако заложите на тъмен нюанс ще си навлечете други неприятности. Наистина изглежда доминиращо, стилно и атрактивно. Всяка една капка обаче ще напомня за мястото, на което е стояла. Едва ли домакините, ангажирани с почистването, ще са доволни от този факт.

 

Прекалено светлите цветове няма да изпъкнат и да се запомнят. Те ще стоят семпло и не достатъчно класно. Ако ги комбинирате обаче с някакъв ярък акцент, може и да постигнете желания ефект. Експериментирайте! Само така ще разберете кога сте попаднали в целта.

 

Помислете и за стъклата на различните видове душ кабини. Някои от тях са снабдени с изключително труднодостъпни места. Наистина ще ви е сложно да почистите. А е пределно ясно какви поражения може да причини редовно течащата вода. Това важи за цялостното обзавеждане в помещението. Влагата може да доведе до неумолими последици. Редовната поддръжка и качествените материали ще ви помогнат да се отървете от тях.

 

По тази причина се уверете, че е направено всичко възможно за добрата циркулация на въздуха. Не можете да ограничите парата. Но колкото по–бързо си замине, толкова по–малко бели ще остави след себе си.

 

Подменяйте редовно всички гъби, пердета и други повърхности, които предполагат мухлясване. Този нежелан гост е много опасен и неприятен. Трудно се ограничава, така че превантивните мерки ще са добре дошли.

 

Дезинфектирайте често. Колкото и да поддържате ред и чистота, редовното изтребване на микробите е от решаващо значение за здравето на всички у дома. А то е на първо място след радостта от комфортната баня.

 

Интериорен дизайн за баня от Она Дизайн: https://ona.design