Лазерна епилация

2
193
Добави коментар
maskk
maskk

Лазерна епилация е най-популярният, безопасен и ефективен метод за премахване на нежелани косми. Това е доказано от нашия дългогодишен опит. Изпълнението на препоръките какво да правите след лазерно обезкосмяване е необходим компонент за крайния резултат. Важно е да подкрепите работата, извършена от професионалистите, да следвате прости правила и в крайна сметка да имате това, което искате – гладка, перфектна кожа.

В нашите модерни студия за лазерна епилация ще получите не само висококачествена услуга, но и професионални съвети. Опитните козметолози ще отговорят на вашите въпроси. Те ще дадат подробен инструктаж за това какво може да се направи в края на процедурата и какво трябва да се изостави за известно време.

Самото козметично премахване на нежеланото окосмяване е безобидно и безопасно. Но след края на манипулациите, самият клиент е отговорен за своето безопасно състояние. Резултатът зависи от това как се отнасяте към себе си – с особена любов или небрежно.

Непосредствено след края на лазерната епилация е забранено: – посещение на солариум – излагане на пряка слънчева светлина

В рамките на седмица след обезкосмяването трябва да избягвате: – пилинг – избелващи маски

Не можете да правите депилация с: – восък – захарен карамел – пинсета

Ако сте премахнали нежеланите косми по лицето си, не се препоръчва да използвате козметика на базата на алкохол и неговите производни в продължение на няколко дни. Основната задача в периода след лечение е задълбочена хидратация и хранене, както и поддържане на кожата чиста.

Непосредствено след  лазерната епилация баните са забранени, както и физическата активност, които причиняват повишено изпотяване поради риск от възпаление на фоликулите. Плуването в басейни и езера не се препоръчва в продължение на 2-3 дни, поради риск от инфекция на третираните зони по тялото.

През лятото, след лазерно обезкосмяване, не бива да излизате навън без слънцезащитен крем със SPF поне 50, който ще служи като надеждна бариера срещу вредното ултравиолетово лъчение. След лазерна епилация не можете да правите масаж – препоръчително е да се въздържате от него в продължение на 3 дни.

Препоръки след процедурата с лазерна епилация

След лазерна епилация на тялото, всички съвети са насочени към нежната грижа и възстановяване на кожата. За това е достатъчно да: – хидратирате кожата интензивно – използвайте хранителни вещества

По-добре е да изберете доказани продукти за грижа с добри съставки, тъй като е най-добре да не експериментирате през този период. Ако искате да премахнете усещането за стягане, то кремовете и геловете трябва да се прилагат възможно най-често.

След края на процедурите с лазерната епилация, кожата не се наранява, не се подлага на стрес – следователно, прилагането на елементарни правила скоро ще помогне да се получи желаният резултат.

Защо да не плувате

Бързаме да ви успокоим, това са краткосрочни забрани, които имат обяснение. Не се препоръчва да плувате, защото: – водата в басейна се обработва с хлор и други дезинфектанти, които могат да причинят алергии и дразнене – във вана с горещата вода кожата се изсушава, може да причини подуване – в откритите водни пространства има висок риск от заразяване на кожата

Разбира се, за хигиенни цели е необходимо да вземете душ, но не по-рано от един ден. Ограниченията са временни – до 1 седмица, след което ще можете напълно да се включите в ежедневните си дейности.

Какви процедури са строго забранени

След лазерно обезкосмяване НЕ можете: – да правите слънчеви бани – лъчите на слънцето са еднакво действащи със светлинното излъчване на лазера, което може да доведе до изгаряне – да се къпете с горещ душ в сауна – да отидете в солариума – директна или разсеяна радиация от ултравиолетовите лампи още повече дехидратира дермата, повишава нейната чувствителност – посещавате фитнес залата – тежките натоварвания карат потните жлези да работят по-активно, което може да доведе до нежелани реакции на места за обезкосмяване – да използвате агресивни козметични методи – кисели пилинги, скраб кремове и ролки за почистване на епидермиса, маски с избелващ ефект

По принцип дори строгите забрани траят не повече от 20 дни. През това време кожата се възстановява напълно, става по-малко чувствителна към епилация и е готова за следващите сесии. В допълнение, експертите препоръчват известно време след процедурата да се откаже от алкохола, употребата на който се счита за стрес за цялото тяло и в частност за дермата.

Кога мога да отида в сауната

Сауната е мястото, където човек изпитва необичайни усещания от излагане на пара и високи температури по тялото. Това е начин да се отпуснете и да се заредите с енергия. Трудно е да се въздържате от такава дейност за тези, които редовно я посещават. Но ако сте направили епилация, важно е да следвате всички препоръки до края. Любимото хоби може да навреди много и тогава мечтата за гладкост ще бъде отложена за неопределено време. Всичко това има отрицателно въздействие върху третираните зони на топлина и вода и не бива да излагате тялото си на излишен риск. Освен това, само след 1 седмица вече ще се радвате на любимото си хоби, без риск за здравето.

Защо след лазерно обезкосмяване не може да се прави шугаринг и восък

Лазерът стартира процеса на предстояща смърт на фоликула. По време на сесията живият косъм, който е в стадий на растеж, умира. Някои нетърпеливи клиенти решават да подобрят ефекта, скубят космите си и бързо прибягват до кола маска или шугаринг. Те премахват нови живи косми, които са се събудили след процедурата и започват да растат. Това грубо нарушение на препоръките води до факта, че ефектът от лазерната епилация се обезсмисля.

Следвайте препоръките. И в крайна сметка мечтата ще се превърне в реалност и можете да се насладите на перфектното си тяло в близко бъдеще без никакви последствия за здравето.