Пентагонът изпрати екипите си в планински бункери, заради пандемията от коронавирус

2
149
Добави коментар
setlans
setlans

Пентагонът предприе драстични мерки, като изпрати висшите си служители в планински бункери, където ще изчакат да отмине пандемията от коронавирус.

По време на Студената война, правителството на Съединените щати създаде план за действие в извънредни ситуации, за да гарантира, че военните ще могат да поддържат силите си в лицето на екзистенциална заплаха.

По онова време заплахата, която са имали предвид е била основно някаква ядрена атака, но това включва и биологична атака, подобна на тази, пред която е изправен светът в момента.

Тази стратегия е известна като „Непрекъснатост на управлението“ и включва различни планове, които са предназначени да помогнат на правителството на САЩ и военните да поддържат контрола над региона по време на извънредни ситуации.

По темата: Вижте замаскираните военни бункери на Швейцария

Тези нови предпазни мерки включват и въвеждането на дълъг списък с хора, които ще вземат в ръце изпълнителната власт, ако нещо се случи с президента или вицепрезидента.

Планът обаче е много по-дълбок от това и включва също така мрежа от подземни бункери, обикновено изградени в планини, където главните военни служители трябва да бъдат разположени по време на извънредни ситуации, така че да могат да излязат невредими от кризата и да възстановят реда, ако контролът на правителството над обществото се наруши.

Преди седмица, на пресконференция във Фейсбук, генералът на военновъздушните сили Терънс О’Шонеси обяви, че Северното командване на САЩ изпраща своите екипи в подземните бункери, за да бъдат предпазени от пандемията.

Пресконференцията NORAD & USNORTHCOM COVID-19 TownhallJoin us for a NORAD & USNORTHCOM townhall meeting via Facebook Live, Tuesday, 24 March at 2 p.m. MDT. Our Commander, General O’Shaughnessy; the Command Surgeon, Dr. (Captain) Kane; and our Command Senior Enlisted Leader, Sergeant Major McKenna, will answer questions and discuss our commands’ COVID-19 priorities: 1) protect our force and their families, 2) protect our readiness to defend the homelands, and 3) support our interagency partners addressing the crisis.Submit questions to: https://go.usa.gov/xdJ5F Click „Got a Questions“Публикувахте от U.S. Northern Command в Понеделник, 23 март 2020 г.

„Нашите специалисти от НОРАД и Северното командване напуснаха домовете си, сбогуваха се със семействата си и са изолирани от всички, за да гарантират, че все ден ще могат да изпълняват задълженията си, да защитават родината“, каза О’Шонеси.

Той не разкри точните местоположения или конкретни служители, които ще бъдат в готовност по време на пандемията, но има много обществена информация, която предполага, че става въпрос за планинския комплекс Шайен.

Той се намира в Колорадо и е щаб на НОРАД. Съоръжението е проектирано да издържа на няколко ядрени взрива, притежава собствена електроцентрала, отоплителна и охладителна системи и водоснабдяване. Във вътрешността на планината има 15 сгради, а при случай на ядрена или друга катастрофа, има две 23-тонни врати, които се затварят, за да се изолира напълно населението вътре.

Този комплекс е едно от най-безопасните места на света. Можете да прочетете повече в тази статия.

Възможно е и други членове на правителството да бъдат изолирани в бункери, ако ситуацията около пандемията от коронавирус стане по-опасна. Засега няма индикации, че се планират допълнителни мобилизации, но като се има предвид тайната операция, е малко вероятно такива планове да бъдат оповестени.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / TMU