Бунгала Николови

1
315
Добави коментар
arapyabungala
arapyabungala

За любителите на къмпинг Арапя предлагаме една незабравима почивка на българското черноморие с бунгалa Николови. Защо незабравима – защото бунгалата са разположени на 10 м от плажната ивица, на т.нар. малкък плаж на къмпинг Арапя и раполагат с всички екстри необходими за една спокойна, пълноценна и изпълнена с ведро настроение почивка. Бунгалата разполагат и с веранда, където може да се събират компании и да се наслаждават на красивата природа и морския бриз.

Kъмпинг Арапя се намира между с. Лозенец и гр. Царево на 70 км. южно от гр. Бургас, в близост до Природен парк Странджа, който с климата, флората и обичаите е уникален за Европа. Месторазположението на къмпинг Арапя е в един от най – екологичните райони за България. Арапя е една от най – красивите и живописни местности в южната част на българското черноморско крайбрежие (Южното черноморие). Красивият залив, плажа и планината образуват приказно съчетание.

По време на почивката си можете да се възползвате от водолазно и сърф училище. Любителският риболов е разпространен сред повечето туристи. По време на сезона работят магазини, ресторанти, барове. Плажната ивица се състои от три залива, т.нар. – голям плаж, малък плаж и миден залив. Тя е разположена в морска лагуна и предлага много добри условия за практикуване на морски спортове. Мястото е известно като рай за българските сърфисти, но е подходящо и за яхтинг, морски риболов и гмуркане.

През лятния сезон, за по-голямо удобство на туристите, община Царево се е погрижила за придвижването им до близките населени места. За целта са обособени летни бусчета, които се движат от Арапя към Царево и обратно и от Арапя към Лозенец и обратно. Интервалът на движение е около 15 минути и можете спокойно да ги използвате за разходки до гр. Царево и с. Лозенец.

Южното Черноморие – 10 любими места, които да посетите по време на вашата почивка на къмпинг Арапя: http://arapyabungala.com/
Южното ни крайбрежие кипи от бурен живот – фестивали, събития, туристически атракции, красиви хотелски комплекси, барове и пясъчни плажове привличат туристи от близо и далеч.
1. Созопол
Красивият Созопол е любимо място на много българи и чужденци. Тук се провежда ежегодния празник на изкуствата „Аполония“, наречен на старото име на града. Миналата година Созопол се нареди на 6-то място на престижната европейска класация за туристически дестинации European Best Destinations /EDEN/, наред с градове като Милано, Гданск, Аина, Сан Себастиан, Виена, Стари Град, Базел, Ротердам, Рим, Мадрид, Париж, Бонифачо и Дива Тайга. Това е едно изключително признание за България. Самата класация е на принципа „oт туриста за туриста“, и крайният резултат се определя от милионите европейски туристи, които имат възможност да гласуват за своите любими дестинации.
2. Замъкът в Равадиново
Замъкът „Влюбен във вятъра” в село Равадиново, само на 2 км от Созопол е осъществена детска мечта на архитектът Гоерги Костадинов Тумпалов. Замъкът е разположен върху площ от 20 дка. Тук можете да видите няколко хиляди екзотични дървета, растения и цветя. Няколко дълбоководни езера със сладководни риби и водоплаващи птици – бели и черни лебеди, пеликани и патици. За забавление на малки и големи се предлагат игри: „Escape“ – за семейства, „Търсачи на съкровище“ – за деца, „Седемте смъртни гряха“ – за лица над 18 години. На територията на замъка има още зоо кът, различни скулптури, конна база, винарна, лятно кино, арт галерия и много още.
Замъкът се класира на 3-то място в Европа сред най-посещаваните и красиви замъци и крепости на Стария континент в класацията на European Best Destinations /EDEN/.
3. Природен резерват Ропотамо
На около 50 км от Бургас се намира резерватът Ропотамо, едно от най-красивите кътчета в цяла България. На територията му са поддържаните резервати „Пясъчната лилия“ и „Водните лилии“ и защитената местност Змийски остров. Резерватът е място за зимуване на много редки птици и важна междинна спирка на черноморския прелетен път Виа Понтика. Лиманът на река Ропотамо, крайбрежни блата и мочурища, гори, терасовидни планински ридове и причудлви скални феномени, както и пясъчен плаж с дюни и скалист морски бряг, красив залив и малко скалисто островче и нежни водни лилии са като описание на шедьовър на изкуството, направен от най-добрия майстор.
4. Маслен нос
Между устето на река Ропотамо и залива Стомопло се намира големият полуостров Буруна, който се разделя на две части от залива Света Параскева. Северната му част завършва с нос Коракля, а южната – с Маслен нос, признат за най-красивия по Южното Черноморие. Намира се само на 6 км от Приморско, а името му идва от легенда, според която в стръмните скали се разбили много кораби, пренасящи зехтин, като така се омаслила цялата околност, та оттам – Маслен нос. До Маслен нос от яхтения кей на Приморско всеки ден се отправят ветроходни които ви развеждат из заливите и акостират на носа.
5. Крепост Вълчаново кале
По-известна като Лъвската глава, крепостта е разположена на скалист, обрасъл със зелени дървета връх, се намира на 2 км от устието на река Ропотамо. Географското положение ѝ създава изключителни стратегически преимущества – под нея тече дълбока плавателна река, свързана с морето и близо до естественото пристанище – залива Света Петка.
Името Вълчаново кале идва от времето на османското владичество, тъй като е била използван от Вълчан войвода.
6. Северен плаж Синеморец
Ако някога сте искали да се озовете в някое приказно красиво райско кътче, това е северният плаж на Синеморец. Тук река Велека се влива в Черно море, като реката и морето се разделят от плажна ивица. Уникално е съчетанието на река, море, гора и плаж! Тук дори и любителите на планината ще си прекарат невероятно!
7. Къмпинг „Градина“ и глемпинг зона „Гора“
Глемпинг зона „Гора“ е мястото където луксът и природата се обединяват в едно – вашето перфектно място за почивка през лятото. Нестравнимо е неописуемо е удоволствието да спиш под откритото звездно небе в мекото и удобно легло и уюта на белите чаршафи, само на броени крачки от морския бряг, сгушен под прохладната сянка в иглолистната гора на къмпинг Градина.
8. Антична куполна гробница край Поморие
Единствената гробница с подобна архитектура на целия Балкански полуостров. Античната куполна гробница се намира само на 1 км от Поморие. Така, че ако ви е омръзнало да се препичате на плажа, можете да се разходите и да я разгледате. Представлява смесица между типична тракийска куполна гробница и римски мавзолей и се твърди, че е служила на богата анхиалска тракийска фамилия, където също така са се извършвали религиозни ритуали свързани с култа към слънцето.
Гробницата, позната под името Кухата могила, е отворена целогодишно за посещения. Тя е най-голямата, откривана в България.
9. Плаж Силистар
Златист пясък, чиста и спокойна вода и невероятна гледка е това което ще откриете на плаж Силистар – последният плаж преди границата с Турция. Плажът е с дължина около 1 км и ширина около 50 м. и е едно от предпочитаните места за сърф на нашето море. Попада на територията на природен парк „Странджа“, благодарение на което все още не е застроен, и е част от защитените зони за опазване на дивите птици и природните местообитания.
10. Морски фар рай Ахтопол
Живописният фар край Ахтопол, построен върху риф, е един от най-красивите по крайбрежието ни. Заработва през лятото на далечната 1932 година и макар трудния и опасен достъп до него е изключително харесвано място.