Над 1 милион са случаите на заразени с COVID-19 в света :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

2
280
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Повече от милион са вече случаите на заразени с коронавирус по света, жертвите са около 53 хиляди, излекувани са над 210 хиляди, сочат обобщени данни на университета Джонс Хопкинс.

Статистиката по брой на заразените водят Съединените щати – 245 хиляди. Починалите в страната вече са близо 6 хиляди.

Италия обаче остава с най-много жертви. Очаква се Вашингтон да излезе с препоръки за носене на маски в горещите точки на заразата в страната.

Американският флот освобождава капитана на поразения от вируса самолетоносач „Тиъдор Рузвелт“ защото негово писмо до Пентагона е изтекло в пресата. 100 от общо 5 хиляди военни на борда са с положителни проби. В писмото си капитан Брет Крозиър приканва командването към решителни дествия, за да не допусне жертви без война. Той иска изолирането на всички 4 хиляди моряци на самолетоносача. Американците трябва да започнат да получават преките помощи от 1 200 долара на човек от средата на април. Предвижда се изпращане на около 5 милиона чека седмично, което означава, че последните ще пристигнат при получателите около 21-ви септември. 6 милиона и 600 хиляди американци са се регистрирали като безработни миналата седмица.

Канада очаква критична седмица след като жертвите там надхвърлиха 160.