33 екзотични дестинации за следващата Ви почивка

5
220
Добави коментар

Живеем на красива планета, която предлага много зашеметяващи пейзажи, тропически рай, покрити с мъгла вулкани и невероятни плажове. Намерете изследователя във вас и разгледайте нашите предложения за екзотични бягства, които трябва да посетите при следващата си ваканция.

 

Которски залив, Черна гора

1. Которски залив, Черна гора

Просто известен като Бока, този криволичещ залив ще Ви погълне със своите изумрудени води и живописни планини. На брега се намират красиви средновековни градове като Пераст, където можете да спрете за хапване и да общувате с местните жители.

Петра, Йордания

2. Петра, Йордания

Издигнат се от скала между Червено и Мъртво море, изгубеният град Петра все още има тайни за разкриване. Тя има няколко гробници и резбовани структури, разположени в пясъчен пейзаж. Тук са заснети много сцени от холивудският филм Индиана Джоунс, както и Последният кръстоносен поход.

Оризовите тераси Лонгшенг, Китай

3. Оризовите тераси Лонгшенг, Китай

Тези зашеметяващо красиви терасовидни оризови полета получиха името на Драконовия гръбнак, защото оризовите тераси приличат на драконови люспи, докато върхът на планинската верига прилича на гръбнака на дракона.

Гозо, Малта

4. Гозо, Малта

Очарователният остров Гозо е неразделна част от Малтийския архипелаг. Освен че е една от най-добрите дестинации за гмуркане в Средиземноморието, тя може да се похвали с мистични задни води, исторически крепости и невероятни панорами.

Голямата синя дупка, Белиз

5. Голямата синя дупка, Белиз

Тази забележителност край бреговете на Белиз е в списъка на всички водолази. Дори и да не се наслаждавате на безбройните обитатели под вода, напълно си струва да летите над Синята дупка за спираща дъха гледка.

Форт Амер, Индия

6. Форт Амер, Индия

Величествена структура, разположена на върха на хълм, архитектурата на Амер форт е великолепна смесица от могълски и индуистки влияния. Изработен от червен пясъчник и бял мрамор, той се състои от поредица от дворове, дворци, зали и градини.

Гората на ножовете, Мадагаскар

7. Гората на ножовете, Мадагаскар

Наистина е интригуващо, че дивата природа може щастливо да съществува сред остри като бръсначни вертикални скали в тази хипнотизираща гора. Можете да обикаляте причудливите върхове от варовик и да наблюдавате различни видове птици и лемури.

Тахаа, Френска Полинезия

8. Тахаа, Френска Полинезия

Повечето хора се отправят към Бора Бора или Таити, но защо вместо това да не проучат интимния и изящен остров Тахаа? Пейзажът е изпъстрен с няколко ванилови насаждения и традиционни колиби за бисери.

Порто Хели, Гърция

9. Порто Хели, Гърция

От буйни маслинови горички до перфектни заливи, всяка сцена изглежда сякаш е направена за пощенска картичка. Спокойните плажове са идеални за слънчеви бани и пляване.

Кападокия, Турция

10. Кападокия, Турция

Известен като най-впечатляващия визуално регион на Турция, Кападокия предлага пещери, проломи, върхове и „приказни комини“ (заострени скални образувания). Вулканичните изригвания са формирали този сюрреалистичен лунен пейзаж.

Остров Кон Дао, Виетнам

11. Остров Кон Дао, Виетнам

Освен туризъм и опознаване на празни крайбрежни пътища и пусти плажове, на островите Кон Дао има някои отлични възможности за наблюдение на дивата природа. По-голямата част от сухопътната зона е част от националния парк Кон Дао, който защитава най-важните места за гнездене на морски костенурки във Виетнам.

Тимгад, Алжир

12. Тимгад, Алжир

Този римски колониален град, основан от император Траян през 7-ми век, е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Векове по-късно тя все още представлява въплъщение на римското градоустройство.

Островите Кук

13. Островите Кук

Мнозина са на мнение, че островите Кук са най-добре пазената тайна в Тихия океан. 15-те острова са разпръснати върху огромна ширина от съблазнителен и чувствен океан, който може да се похвали с идиличен климат и рядка красота.

Ангкор Ват, Камбоджа

14. Ангкор Ват, Камбоджа

Построен от цивилизацията на Кимер, Ангкор Ват е най-известният камбоджийски храм, който дори се появява на националния си флаг. Архитектурният гений разгръща много трайни приказки от историята на Камбоджа.

Фиджи

15. Фиджи

Никой списък с екзотични дестинации не може да бъде пълен, без да се споменава за Фиджи, архипелаг от над 300 острова в Южния Тихи океан. Освен девствени бели пясъчни плажове и натъпкани с риба коралови рифове, има достатъчно възможности да се изкачите на планина, да се потопите в горещ извор или да разгледате село.

Остров Скай, Шотландия

16. Остров Скай, Шотландия

Зашеметяващата природа на фона на мъгливите хълмове, предлага красиви походи и ефектни снимки.

Национален парк Йелоустоун, САЩ

17. Национален парк Йелоустоун, САЩ

Дом на известния гейзер, Йелоустоун все още остава неоткрита природна красота. Задължително ще видите легендарна дива природа, където и да отидете, било то мечки гризли, вълци или антилопи.

Баган, Бирма

18. Баган, Бирма

Баган може да се похвали с най-голямата и най-гъста концентрация на будистки храмове и ступи в света. За несравним изглед можете да направите разходка с балон с горещ въздух при изгрев слънце.

Планина Рорайма, Венецуела

19. Планина Рорайма, Венецуела

Вдъхновение за изгубения свят и аватара на Конан Дойл, това място е изключителна природна геоложка формация. Той служи като естествена граница между Венецуела, Бразилия и Гвиана в Южна Америка.

Каньо Кристалес , Колумбия

20. Каньо Кристалес , Колумбия

Известна като най-красивата река в света  – “Течната дъга”, това колумбийско чудо е едно от задължителните места, което да посетите, ако се отправите към Южна Америка. Най-доброто време за пътуване е юли – ноември, когато руслото на реката е пълно с наситени цветове като зелено, жълто, синьо, черно и червено.

Салар де Уюни, Боливия

21. Салар де Уюни, Боливия

Най-голямото солено езеро в света – спиращо дъха, особено след дъжд, когато създава огледален ефект. Солта е с дебелина около 10 метра в центъра.

Червения плаж Панджин, Китай

22. Червения плаж Панджин, Китай

Червеният плаж е разположен в най-високата влажна зона и тръстиково блато в света. Той е ярко червен и изобщо не е покрит с пясък. Цветът е от вид морски плевел, наречен Суеда, който през лятото е зелен, а през есента става червен.

Сокотра, Йемен

23. Сокотра, Йемен

Изолираната Сокотра изглежда като декор от научнофантастичен филм. Той е дом на 800 редки видове флора и фауна, около една трета от които не се среща никъде другаде по света.

Плаж Уайтхейвън, Австралия

24. Плаж Уайтхейвън, Австралия

Когато потопите краката си в бял силициев пясък, който е сред най-чистите в света, ще разберете защо хората идват тук от цял свят.

Езерото Байкал, Русия

25. Езерото Байкал, Русия

Най-старото и дълбоко езеро в света е рай за любители на леда. Приключенски туристи са шофирали с кола, както и с колело  минавайки през замръзналото езеро, но можете и само да се пързаляте.

Пътят на Великаните, Ирландия

26. Пътят на Великаните, Ирландия

В резултат на изригване на вулкан преди 60 милиона години, Пътят на Великаните е неразделна част от наследството на Ирландия. Най-характерната особеност на обекта е излагането на големи оформени многоъгълни колони от базалт в перфектни хоризонтални секции.

Замък Нойшванщайн, Германия

27. Замък Нойшванщайн, Германия

Има нещо вълшебно и мистично в замъците, особено Нойшванщайн, което е вдъхновение за замъка на Пепеляшка на Дисни. Той отразява ексцентричния живот на крал Лудвик, който се оттеглил в светът  на мита, след като губи суверенитета си.

Бамбукова гора Арашияма, Япония

28. Бамбукова гора Арашияма, Япония

Има причина туристите да си проправят път през висящите стебла от бамбук с фотоапарат в ръка. Но снимките не могат да уловят цялостната картина, така че добавете това към списъка си с „места, които да видите преди да умрете“.

Езерото Ретба, Сенегал

29. Езерото Ретба, Сенегал

Лесно може да бъде объркан за басейн пълен с ягодов млечен шейк, причудливият цвят на езерото Ретба всъщност е естествено явление. Благодарение на високата си концентрация на сол, тя е местообитание на сололюбивите микроорганизми, които съсдават розовото оцветяване.

Бадаб – е Сурт, Иран

30. Бадаб – е Сурт, Иран

В северната провинция Мазандаран се намират ръждиво оцветени стъпаловидни тераси от травертин. Те са се образували в продължение на хиляди години от два горещи минерални извора.

31. Сосувлей, Намибия

Издигнат сякаш като от сън, Сосувлей е пълен с живописни пясъчни дюни, заобиколени от глинена солница. Най-сюрреалистичната атракция е Дедвлей, където мъртвите акациеви дървета контрастират на белия лъскав солен под на солницата.

32. Дервезе, Туркменистан

Искате ли да застанете на вратата на ада? Насочете се към Дервезе, гигантска осветена дупка, богата на природен газ, в средата на пустинята Каракум. Кратерът е направен от геолози през 1971 година в следствие на геоложки проучвания за наличието на природен газ  и оттогава пламъците горят.

Остров Фрегейт, Сейшели

33. Остров Фрегейт, Сейшели

Частният остров Фрегейт е изключителна наслада за младоженците. Това е един от най-ексклузивните курорти в света със седем девствени плажа за избор. Просто затворете очи и мислете идилично.

 

Надяваме се да сте се насладили на прекрасните екзотични гледки, които крие нашата планета. Ако ви е харесала статията, моля споделете!

 

 

*Информацията за тази статия е събрана от Google.com и lifehack.org

Summary

Article Name

33 екзотични дестинации за следващата Ви почивка

Description

33 екзотични дестинации: намерете изследователя във вас и разгледайте нашите предложения за екзотични бягства, които трябва да разгледате за следващата си ваканция.

Author

holidaysonar.com

Publisher Name

holidaysonar.com

Publisher Logo