Как да изберем бягаща пътека? |

13
306
Добави коментар
iliana.joana
iliana.joana

Ръководство за избор на бягаща пътека -предимства, качества и функции

Ако седите по цял ден в офиса “зад бюро”, работата на компютър, работите от вкъщи, и тн , където движението е табу. Наясно сте, че Обездвижването води до редица заболявания Фитнесът се превръща в необходимост, за да поддържате балансиран и здравословен начин на живот. Искате да поддържате добра здравословна форма, то тогава е нужно да се движите поне по 30 минути всеки ден.

Един от най-лесните и ефективни начини да се движите в уюта на вашият дом е с помощта на бягаща пътека.

Пътечка за бягане e кралицата във фитнес залата, чийто предназначение е да подобри физическата активност на човека, който спортува на нея. Прави те щастлив, енергичен, повишава самочувствието, премахва безсънието, намалява риска от сърдечно съдови заболявания, забавя стареенето, подобрява мозъчната дейност, повишава резистентността към различни заболявания, като цяло повишава качеството на живот.

Въпреки, че пътеката за бягане е сред най-скъпите фитнес уреди, тя осигурява отлични условия както за лесно упражнение, така и за по-сериозни кардио тренировки.

Ползи от бягането – Как да изберем бягаща пътека?

С такова устройство можете да се движите в комфорта на собствения си дом, на терасата или в двора, без да се притеснявате от времето на вън или за вашата безопасност, ако например искате да бягате вечер или през нощта.

Но все пак, за да имате здраво тяло и ум движението трябва да се комбинира със здравословен начин на живот и здравословно хранене.

“Как да изберем бягаща пътека?”, ще трябва да обмислите наличното пространство, тъй като тези устройства са обемисти и тежки, а това е втората по-важност точка след цената.

Основните характеристики, който трябва да вземете преди покупката на този уред са следните:

Мощност

За по-тежка употреба и за хора с по-голямо тегло мощността на двигателя трябва да бъде най-малко 2 к.с., но за по-леки упражнения и за хора с нормално телосложение е достатъчен двигател с мощност от около 1 к.с.

Стабилност

По-тежките уреди с тегло над 100 кг респективно осигуряват по-добра стабилност и може да се използват от хора с по-голямо тегло. По-леките пътеки обикновено са с тегло 40-50 кг.

Размери на лентата за бягане

Лентата за бягане е необходимо да бъде достатъчно широка и дълга, за да се гарантира удобната употреба на уреда. Повечето модели имат ширина между 40 и 50 см и дължина от 120-140 см.

Наклон

Наклонът на бягащата пътечка добавя повишена интензивност към тренировката, което ще симулира мускулните групи и повишава ефективността. Повечето модели имат електрически наклон, който може лесно да се регулира по време на тренировка.

Някои модели имат програми, които симулират бягане по хълмове и долини с различни наклони, които могат да направят упражненията по-интересни. Повечето бягащи пътеки имат наклон между 8 и 12%, а най-ефективните модели са с наклон, който надвишава 12%.

Окачване

Бягащите пътеки е необходимо да са с ефективна система за амортисьори, която ще абсорбира ударите при бягане, като по този начин защитава ставите и връзките, което е много важно за здравето ви. Също така, използването на правилна техника за бягане предотвратява появата на наранявания от всякакъв тип.

Скорост на бягане

За нормално бягане или за бързо бягане ще ви е необходима лента с минимална скорост 16 км / ч, а за джогинг и леко бягане е достатъчна пътека със скорост 10 км / ч.

Поддържащо тегло

Пътеките, поддържащи по-голямо тегло като цяло са по-скъпи и надвишаването на максимално допустимото тегло може да доведе до повреда на устройството или сериозни аварии. Моделите на от ниския ценови клас са с максимално поддържано тегло от 70-80 кг, докато по-скъпите модели са с максимално поддържащо тегло от 120-130 кг;

Ниво на шум

Повечето бягащи пътеки са шумни, като могат да смущават както другите хора в дома ви, така и съседите. Качествените материали и ефективната система за затихване ще осигурят по-ниско ниво на шум.

Пулсови сензори

Тези сензори са ви необходими, за да следите сърдечната си честота по време на тренировка. Те трябва да бъдат разположени така, че да можете лесно да бъдат достигани по време на бягане.

Безопасност при спиране

Някои пътеки имат предпазно устройство, което спира лентата в случай на подхлъзване или падане.

Контролен панел

Може да избирате сред модели с голям цифров дисплей и лесни за използване менюта до които лесно можете да получите достъп по време на работа.

Брой програми

Някои модели имат програми, базирани на разстояние и време на използване, а други имат програми, които автоматично регулират интензивността на упражнението според сърдечната честота. Най-основните бягащи пътеки имат 10-12 програми, а в най-ефективните има до 36 програми.

Как и от къде да изберем бягаща пътека ? Бягаща пътека OMA HM-5050TA, 2.5 конски сили, v-max 18 km/h, 0-15% наклон. Една от най-добрите на пазара с отлично съотношение между цена и качество, с достатъчно дълга и широка за удобна употреба лентата, както от начинаещи, така за напреднали. Автоматичното наклон до 15 %, скорост до 18 км/ч и за тегло до 130 кг е отличен избор всеки, който не би искал да прави компромис с качеството. . виж оферта и цена Бягаща пътека Kondition HMG-1800 е подходяща за начинаещи и среднонапреднали Лентата и с дължина 135 см и ширина 67 см, максимално тегло до 100 кг и е с със Тя е с дисплей показващ време, разстояние, скорост, изгорени калории и пулс. Ръчен наклон, 3 нива виж оферта и цена Hummer Light Runner LR16i е бягаща пътека, предназначена за леки и средни упражнения, които могат да се използват както от начинаещи, така и напреднали. Моделът има 18 програми и степен на наклон между 1 и 12% и предлага лента за бягане с доста големи размери. Лекото тегло на уреда, максималната скорост до 16 км/ч и поддържаното тегло до 120 кг са други основни предимства на тази бягаща пътека. , виж оферта и цена Бягаща пътека MASTER F-24 Moтор DC: 3,5 к.с. макс; Компютър показва скорост, време, разстояние, калории, пулс, наклон Развива скорост от 1-22 км/ч.. Наклонът 0-10% регулира се чрез компютъра. Бягаща повърхност е 125 и широка 46 см.Компактна, сгъваема бягаща пътека с транспортни колела за лесно преместване. Има специална система за абсорбиране на вибрациите, щадяща ставите.Тежка двадесет и пет програми с LCD, синя подсветка дисплей Бутони на дръжките MP3 вход, вградени високоговорители, Максимално тегло на трениращия: 120 кг виж оферта и цена Бягаща пътека Body-Solid Endurance T50 Moтор DC:1,5 к.с. макс; Максимално тегло на трениращия е 140 кг. 3 големи екрана 4,5 см сини LED дисплея.Компютър отчита скорост, време, разстояние, калории, пулс.Големи бутони за лесно управление. Ръчно настройване на програмите. Предпазен ключ за аварийно спиране добавя безопасност към всяка тренировка. Тегло на уреда 70,50кг. . виж оферта и цена