Най-добрите DSLR фотоапарати

1
160
Добави коментар
angels82
angels82

Въведение за DSLR фотоапаратите:

В следващата статия ще ви представим най-добрите DSLR фотоапарати

Обща информация за DSLR фотоапаратите

Въпреки че повечето DSLR фотоапарати имат сходен външен вид, съществуват няколко различни функции, които ги разделят. При оценяването на всеки от фотоапаратите в нашия продуктов списък взехме под внимание много фактори, включително следното.

Качество на изображението

Един прост подход за анализиране на всеки фотоапарат е оценката на неговото фотографско качество. За да намерим най-доброто от най-добрите, направихме точно това.

Характеристика на DSLR фотоапаратите

За да се справите с различни фотографски ситуации, трябва да сте в състояние да правите корекции в движение. При прегледа на различни DSLR фотоапарати, ние разгледахме набора от характеристики на всеки продукт и степента, до която тя би (или не би) увеличила гъвкавостта.

Ниво на умение за боравене с DSLR фотоапаратите

Хората с всякакво ниво на умения и знания вече могат да вземат фотоапарат и да заснемат висококачествени изображения. Някои огледално-рефлексни фотоапарати дори предоставят малко „ръчно настройване“ за подпомагане на потребителите. Както бе споменато по-горе, нашето изследване включваше оценката на DSLR от начално, хоби и професионално ниво.

Първото нещо, което трябва да знаете, когато избирате за нов DSLR фотоапарат е, че не всеки модел ще отговаря на нуждите на всеки фотограф.

Например, някои фотоапарати имат твърде много функции – и твърде висока цена за някои фотографи. От друга страна опитни фотографи вероятно няма да искат обикновен DSLR, който не предлага усъвършенствани функции за ръчно управление.

Входящи DSLR фотоапарати за начинаещи

Това са DSLR фотоапарати от първо ниво, насочени към новите за DSLR фотография. Те имат ниски цени и са относително лесни за използване.

DSLR фотоапарати за потребители-любители

Това са DSLR фотоапарати от среден клас, които се харесват както на неопитни, така и на фотографи със средно ниво. Те имат много възможности за ръчно управление. Те са приятни „мостови“ камери за онези, които искат да преминат от начален DSLR.

DSLR фотоапарати за професионалисти

Фотографите от високо ниво ще търсят DSLR в тази категория. Тези камери имат най-големите сензори за изображения и най-бързите процесори за изображения. Те също така са склонни да носят най-високите ценови етикети.

Скъпите полу-про / про DSLR фотоапарати обикновено имат по-усъвършенствани функции, отколкото повечето начинаещи могат да обработват. Ето защо е трудно за начинаещ да оправдае плащането на висока цена за един от тези модели.

Инвестирането в скъп фотоапарат – и след това никога да не го използвате, защото е твърде сложно, прекалено тежко или не е правилно за това, за което искате да го използвате – е срещан проблем. Не приемайте такъв, който е твърде непрактичен или сложен за това, за което ще го използвате.

DSLR фотоапарати – модели

Nikon, Canon, Pentax, Olympus, Panasonic, Samsung, Minolta, Fujifilm и Sony направиха DSLR в първите дни на дигиталната фотография. Но от скоро Olympus, Panasonic, Samsung, Fujifilm и Sony спряха да произвеждат DSLR. Сега те се фокусират върху фотоапарати със сменяеми лещи без огледала. Минолта изобщо не прави такива фотоапарати.

Днес Nikon, Canon и Pentax все още предлагат DSLR. Nikon и Canon са двата най-големи производителя. Някои фотографи предпочитат една марка DSLR в сравнение с друга, но това е лично предпочитание. Тя има малко общо с функциите и производителността. „Nikon не е по-добър от Canon; Canon не е по-добър от Nikon – казват професионалистите. – Те са просто инструменти. По-добрият фотоапарат няма да направи по-добър фотограф. Това е шофьорът, а не колата.

Сензорът за изображението

Когато става въпрос за разбиране от DSLR фотоапарати, първо трябва да започнете с сензора за изображения.

Сензорът за изображение е компютърен чип, който измерва светлината. След това измерването се превръща в цифровите битове, използвани за създаване на снимката.

Размер на сензор за изображение

Като общо правило, колкото по-голям е сензорът, толкова по-добро е качеството на снимката. Не е изненадващо, че DSLR с по-големи сензорни изображения също са по-скъпи.

Сензори с пълен кадър

С размери 24×36 mm, сензорите за пълно кадърни изображения са най-големите налични във фотоапаратите, произведени за ежедневна употреба. Това са така наречените фул фрейм (full frame) DSLR фотоапарати.

Nikon използва термина FX, за да идентифицира фотоапаратите със сензори с пълен кадър, докато Canon просто ги нарича „пълен кадър“.

Размер на сензора

Сензорите на изображението с „орязана рамка“ са по-малки от сензорите за пълен кадър. Nikon използва термина „DX“, за да идентифицира фотоапаратите с първия тип сензор. Това са така наречените кроп (crop) DSLR фотоапарати. Често жаргонно ги наричат „кропки“.

Размерът на този тип сензори е посочен като „множествен фактор“. Nikon DX сензорите имат 1.5x фактор, докато сензорите за рамката на Canon са налични както при 1.3x, така и при 1.6x фактори. 1.3x факторът е най-големият сензор, докато 1.6x е най-малкият сензор.

DX фотоапаратите обикновено се считат за по-потребителски / любителски, а FX са тези, които са повече полу-про и за професионалисти.

Други термини за DSLR фотоапаратите, които трябва да знаете

Отвъд сензора за изображения е важно да се разберат някои термини, свързани с DSLR. Познаването на жаргона, свързан с DSLR, ще ви помогне успешно да изберете модел, който да отговаря на вашите нужди.

Скорост на кадриране

Скоростта на кадриране на DSLR фотоапарат се отнася до това колко снимки може да записва за кратко време. Това измерване често се предоставя в кадри в секунда или FPS.

Апертура / бленда

Блендата се отнася до размера на отвора в обектива, който позволява на светлината да премине през нея и да стигне до сензора на изображението.

Счита се, че лещите с по-широки отвори са с по-високо качество.

Отворът на обектива е обозначен с номер на f-stop. По-ниско число на f-stop е равно на по-голяма или по-широка бленда, което може да бъде малко объркващо.

Качество на изработка

Някои DSLR фотоапарати са направени предимно от пластмаса, докато други имат корпус от магнезиева алуминиева сплав. Последният тип тяло на фотоапарата е по-здрав и по-добре защитен от падане. Такива DSLR ще струват повече.

Ергономия

Всички DSLR фотоапарати имат подобен облик, но различните модели имат различна ергономичност. Разликите в дизайна на тялото са фини, но те засягат начина, по който използвате DSLR.

Процесор за изображения

Процесорът за изображения е компютърният чип вътре в DSLR, който премества данни и контролира скоростта на фотоапарата.

ISO

Настройката ISO на цифровия фотоапарат определя чувствителността на светлинния сензор на изображението. По-високият ISO номер прави сензора по-чувствителен към светлината, което позволява по-добър успех при фотографиране при слаба светлина. Но използването на изключително висок ISO също води до загуба на качеството на изображението, колкото по-високо се движи.

Лещи / Обективи

С DSLR фотоапарат можете да сменяте обектива, който използвате, за да промените възможностите на камерата. (Фотоапаратите с фиксиран обектив не могат да сменят обективите.) Някои тела на DSLR фотоапарати се продават с един или два включени обектива; те се наричат ​​комплект лещи. Можете също така да закупите допълнителни обективи за вашия DSLR фотоапарат. Обикновено, обективите за кит са доста основни и покриват стандартна фокусна област. Много потребители ще продължат да купуват допълнителни обективи от по-висок калибър или за по-специфично използване след известно време.

Монтиране на обектива

Монтажът на обектива е част от корпуса на DSLR фотоапарата, към който ще свържете обектива. Това е големият кръг отпред на тялото на DSLR.

Производителите на обективи създават обективи, които отговарят на конкретен монтаж. Така че, въпреки че един тип монтиране на обективи ще работи с множество обективи, всеки обектив ще се побере само от един тип обектив.

Резолюция на DSLR фотоапаратите

Разделителната способност се отнася до броя пиксели, които една камера може да записва. Пикселите са малки квадратчета с цвят. Когато погледнете цифрова снимка със силно увеличение, можете да видите отделните точки. Но когато гледате снимката със стандартно увеличение, вашето око естествено съчетава пикселите.

Разделителната способност за DSLR се измерва в мегапиксели или MP. Този номер се отнася до милионите пиксели в снимката. Не избирайте DSLR, базиран на най-голям брой мегапиксела.

„Мегапикселите не са всичко“, казват професионалистите. “Размерът на физическия сензор също е важен. Ето защо снимките от вашия 12-мегапикселов DSLR изглеждат далеч по-добре от снимките от вашата камера с 12MP. ”Камерата на телефона има сензор за изображения, който е физически много по-малък от DSLR.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите DSLR фотоапарати. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Качеството, което снимките ви заслужават

24,2-мегапикселовият сензор от следващо поколение с размер APS-C улавя невероятни детайли дори в трудни условия.

Бърза работа

Бързата реакция и честотата от 6 fps при заснемане на серия от снимки позволяват да уловите и най-мимолетните мигове.

Разширете своята перспектива

Заснемайте снимки и видео, като държите фотоапарата ниско долу или над главата си, с помощта на подвижния сензорен дисплей на EOS 800D за композиране на сцената. Фокусирайте и снимайте с едно докосване.

Лесен запис на видео

Full HD видео, записано със стабилизатор на образа, изглежда много добре в интернет и на домашния ви телевизор, а движещите се обекти оставят рязко фокусирани.

Лесно безжично споделяне и управление

Свържете се мигновено към смартфона или таблета си за споделяне на изображения и дистанционно управление на фотоапарата.

Експериментирайте творчески

Потребителски интерфейс с указания ви обяснява настройките на фотоапарата и в същото време ви позволява да заснемате страхотни снимки.

Добре дошли в системата EOS

EOS 800D е част от система фотоапарати, обективи и аксесоари, спечелила доверието на фотографи от цял свят.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. НЕЩО МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ОБИЧАЙНОТО

От „големите дни“ до ежедневието, изживейте радостта от истинската фотография. Компактният D3500 съчетава качеството на първокласната конструкция с невероятни характеристики. Лекотата при работа прави снимането и споделянето на запомнящите се моменти изключително лесни.

Насладете се на красотата. DSLR качество на изображението.

Големият 24,2-мегапикселов сензор с формат DX на D3500 улавя множество детайли в снимките и Full HD филмите – когато снимате при слаба светлина. Когато го комбинирате с мощта за предаване на изображения, която притежават обективите NIKKOR, можете да започнете да създавате художествени портрети с плавно размазан фон. С лекота.

От първата светлина до последния танц

Уловете всичко. От магията на среднощните часове до цветовете на новия ден.  С диапазон от стойности на ISO чувствителността от 100 до 25 600 вашите снимки и видеоклипове ще блестят при всяка светлина.

Още причини да го харесвате

Изключително точната система за автоматично фокусиране на фотоапарата ще запази обектите точно на фокус, а високата скорост от 5 кадъра/сек ви дава възможност да правите пет красиви снимки всяка секунда. Независимо от това дали увеличавате мащаба за по-нежен изглед или правите широкоъгълни снимки, за да уловите децата в разгара на действието – няма да пропуснете момента.

Гмурнете се във филмите

Правенето на перфектни снимки е само половината от забавлението. С D3500 в ръце можете да записвате Full HD видеоклипове с плавно преливане и фини детайли при кадрови честоти до 60p. Благодарение на широкия диапазон от стойности на ISO чувствителността на фотоапарата можете с лекота да заснемате филми при облачно небе или през нощта.

Майсторство, на което да се наслаждавате

Здравината на прецизно конструирания метален байонет за монтиране на обектива означава, че можете да сменяте многократно обективите, без да се притеснявате от износване. След като започнете да изпробвате красотата на различните обективи NIKKOR – от телефото вариообективите до широкоъгълните фиксирани обективи – няма да искате да спрете.

Създаден, за да го държите лесно

Дълбоката ръкохватка на D3500 просто ви предизвиква да го хванете. Фотоапаратът веднага ляга удобно в ръката ви и чувствате стабилност при композиране на снимките. Голямото разстояние между бутоните улеснява работата, а дългият живот на батерията ви дава възможност да продължите да снимате от зори до здрач. И дори след това.

Винаги най-добрата снимка

Направете повече. Използвайте автоматичен режим, за да създадете лесно перфектни снимки с DSLR качество. Или издигнете изображенията си с една стъпка по-високо с ръководния режим. Най-добрият помощник, ръководният режим ви показва точно как да регулирате настройките на фотоапарата, за да можете да заснемате невероятни снимки и филми така, както искате.

Направете нещата специални

За моментите, които заслужават нещо повече, можете да прилагате вградените творчески ефекти към снимките и филмите, преди да ги заснемете. Или да коригирате вида на снимките след като ги направите. Големият LCD дисплей с 921 000 точки и висока разделителна способност ви дава възможност да композирате и преглеждате снимки с идеална яснота.

Прекалено са добри, за да не ги споделите

Защо да чакате? Приложението SnapBridge за iOS и Android позволява непрекъснато включена връзка между фотоапарата и смартфона/таблета ви. Направете сензация с изображенията си с DSLR качество, споделени на момента, споделени на момента.

Приключението започва тук

Вашият Nikon DSLR е част от безкрайно разширяваща се фотографска система, която може да расте заедно с вас. открийте нови начини за композиране на красиви снимки с известните обективи NIKKOR. Светкавиците Speedlight на Nikon ще ви помогнат да изследвате творческия потенциал на светлината.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. Разпалете творческия си дух с D5600 с постоянна връзка.

Неочакваният миг красота. Режисираният филм през интервал, който излиза перфектно. Независимо дали улавяте играта на сенките, когато слънцето е високо, или заснемате филми от интересни ъгли, много малко неща представляват по-голяма тръпка от създаването на нещо, което другите оценяват високо.

Снабден с мощната технология за изображения на Nikon, D5600 е там, където се случва магията.  Това е фотоапарат, който придава мощ на вашите идеи. Диапазонът от легендарни обективи NIKKOR, който е на наше разположение, означава, че никога няма да усетите липса на креативни опции. А SnapBridge на Nikon ви дава възможност да синхронизирате снимките със смарт устройството си, докато ги правите, или лесно да прехвърляте филми, когато поискате.

РАЗДВИЖЕТЕ ВЪОБРАЖЕНИЕТО СИ: КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО НА D-SLR ОТ NIKON

Когато сте от фотографите, които виждат, това, което другите пропускат, качеството на изображението е всичко. D5600 е снабден с голям 24,2-мегапикселов сензор за изображения с формат DX и може да заснема ясно фини текстури и да създава изображения с изключително отчетливи детайли. Вашите приятели и последователи ще видят точно това, което сте предвидили — на всяка от снимките. Диапазонът на ISO от 100 до 25 600 и разширената ISO чувствителност от 6400 в режим „Нощен пейзаж“ гарантират лесно заснемане на сцени при слаба светлина и трудни за осветяване ситуации. Процесорът за обработка на изображенията EXPEED 4 притежава първокласна ефективност за намаляване на шума дори при високи стойности на ISO. А когато имате на разположение широк диапазон от взаимнозаменяеми обективи NIKKOR, от вас зависи да заснемете изображения с великолепно размазване на фона и с контрасти, богати на тонове.

ПРЕКАЛЕНО ДОБРИ, ЗА ДА НЕ ГИ СПОДЕЛИТЕ: ОСТАНЕТЕ ВЪВ ВРЪЗКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА SNAPBRIDGE

Свържете се и се вдъхновете, докато споделяте за секунди изображенията си с D-SLR качество. Революционното приложение SnapBridge на Nikon използва технологията Bluetooth® low energy¹, за да създаде постоянна връзка между D5600 и съвместимо смарт устройство. Свързването на фотоапарата със смарт устройството ви е лесно. След като то е осъществено, фотоапаратът може да синхронизира снимки с устройството, докато снимате, без да се налага всеки път наново да установявате връзка между тях. Всяка направена от вас снимка се появява незабавно в телефона или таблета ви, готова за споделяне. Освен това можете да прехвърляне филми ръчно, където поискате.

Свързването чрез SnapBridge ви дава възможност да използвате смарт устройството си дори за отдалечено снимане. Както и да си служите със SnapBridge, можете да продължите да използвате смарт устройството без прекъсване и няма нужда да се притеснявате, че батерията на фотоапарата ще се изтощи. Вие виждате нещата по уникален начин: С помощта на SnapBridge можете моментално да го споделяте.

DSLR ОТ NIKON: КОГАТО СНИМАНЕТО ВИ НАИСТИНА СЪЗДАВА УСЕЩАНЕ ЗА СНИМАНЕ

Безупречната ергономичност на изключително портативния D5600 ви улеснява да се потопите в снимането. Създавайте привличащи окото композиции благодарение на висококачествения оптичен визьор, който осигурява невероятно чист изглед през обектива – когато искате да се фокусирате върху обекта, снимането през визьора ви дава възможност да блокирате слънчевата светлина и нещата, които ви разсейват. Освен това можете държите по-стабилно фотоапарата, когато използвате телефото обектив. Добре разположените диск за управление и мултиселектор ви улесняват да сменяте настройките, докато снимате. Можете дори да използвате функцията Fn чрез докосване, за да регулирате настройките чрез големия сензорен екран, без да отклонявате погледа си от визьора.

С тяло, което тежи само 415 г (приблизително)², и монолитен корпус, подсилен с карбонови влакна, този фотоапарат е достатъчно лек и здрав, за да го вземате навсякъде със себе си. От последната ви пътническа одисея до оживените градски улици – щом обхванете здраво с пръсти удобната ръкохватка на този фотоапарат и започнете да снимате, няма да поискате да го оставите.

УЛАВЯЙТЕ ВСИЧКО, КОЕТО ВИЖДАТЕ, ТАКА, КАКТО ГО ВИЖДАТЕ: СЕНЗОРЕН ЕКРАН С ПРОМЕНЛИВ ЪГЪЛ

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НИЩО: СКОРОСТ И ПРЕЦИЗНОСТ ЗА УЛАВЯНЕ НА ВСЯКА ИДЕЯ

Когато забележите нещо, искате да имате фотоапарат, който не пропуска нищо. Независимо дали сте в центъра на действието, или снимате от разстояние, изключително ясната система за АФ на D5600 ще улови обекта ви и ще го държи на фокус. 39-те точки за фокусиране на системата за АФ покриват голяма част от кадъра, а деветте изключително прецизни сензора от кръстосан тип в централната зона осигуряват по-голяма точност. Когато снимате в режим Live View (преглед в реално време), АФ с детекция на контраст на фотоапарата ви задържа точно върху целта. И когато перфектната възможност за снимка се появи изневиделица, този фотоапарат е способен да снима с невероятно бързите пет кадъра в секунда, за да „закове“ момента с перфектна прецизност.

ТВОРЧЕСКАТА НОТКА: ВГРАДЕНИ ТВОРЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Засилете въздействието на снимките и филмите си чрез набор от вградени творчески инструменти. Постигнете лесно по-голяма изразителност на всяка снимка посредством набор от специални ефекти: можете да визуализирате избрания от вас ефект в Live View (преглед в реално време) и да коригирате интензитета му, преди да снимате. За още по-добър контрол на вида на вашите изображения и на създаваното от тях усещане използвайте всички ефекти на Picture Control, за да зададете фините настройки, като контраст и наситеност.

Настройката Равни на Picture Control ви улеснява да направите филми, перфектни за последваща обработка. Можете дори да създадете потребителски Picture Control за характеристика, която е изцяло ваша. Наборът от ефекти в менюто Ретуширане ви дава възможност бързо да усилите въздействието на снимките си или да промените настроението, което създават, още във фотоапарата. А функцията за свързване на фотоапарата SnapBridge означава, че можете да се възползвате от смартфона или таблета си, за да продължите творческия процес, като използвате любимите си приложения.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. Повишете качеството на снимките си до ново ниво с EOS 750D

Без усилие повишете качеството на снимките си до ново ниво с най-новата DSLR технология и интелигентния автоматичен режим за сцена.

Широк избор от режими на снимане

Без усилие заснемайте изумителни изображения с помощта на най-новата DSLR технология и основните и творчески режими, които ви позволяват да поемете контрол до степента, до която желаете.

Подвижен екран за креативно кадриране

Открийте творчески ъгли на заснемане и се насладете на простия и интуитивен контрол върху фотоапарата с 3,0-инчовия (7,7 cm) подвижен сензорен LCD дисплей

Интелигентен визьор

EOS 750D разполага с интелигентен визьор, който чувствително усъвършенства процеса на снимане. Докато гледате през визьора, можете по-лесно да видите AF точката и всички активни AF зони, като същевременно следите информацията за заснемането.

Снимайте с лекота невероятни детайли във всяка ситуация

Заснемайте ярки и детайлни изображения с висока резолюция, подобрен динамичен диапазон, по-нисък шум и отличен контрол върху дълбочината на рязкост благодарение на 24,2-мегапикселовия сензор APS-C.

19-точков автоматичен фокус

19 AF точки от кръстовиден тип за прецизно проследяване на обекта. Проследявайте динамичните обекти с помощта на бързата и прецизна система за автоматично фокусиране с 19 AF точки от кръстовиден тип.

Бърз процесор за заснемане на динамични сцени

Мощният процесор DIGIC 6 осигурява заснемане при пълна разделителна способност и честота 5 fps – така никога няма да пропуснете важния момент.

Страхотни снимки при слаба светлина

Заснемайте незабравими снимки при слаба светлина и без светкавица благодарение на широкия диапазон на светлочувствителност от ISO 100-12800 (с възможност за разширяване до ISO 25 600)

Лесно се свързвайте и споделяйте своите изображения със света.

С Wi-Fi и NFC можете бързо да се свързвате и да прехвърляте снимки и видеозаписи в съвместими смартфони, таблети, принтери или свързващата станция на Canon за лесно публикуване в социалните мрежи.

Отдалечено заснемане

Управлявайте своя фотоапарат дистанционно от смартфон или таблет с помощта на приложението Canon Camera Connect.

Wi-Fi/NFC

Записвайте Full HD видео с качество на кинофилм с лекотата, с която заснемате снимки. Записвайте лесно Full HD видео с качество на кинофилм чрез DSLR контрол върху дълбочината на рязкост. Записвайте видеото си във формат MP4 за бързо споделяне онлайн и по-лесно прехвърляне в други устройства.

Full_HD

Заснемайте лесно Full HD видео с качество на кинофилм с технологията Hybrid CMOS AF III за проследяване на движение и гладко преместване на фокуса между обектите.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.