Най-добрите термометри

1
155
Добави коментар
angels82
angels82

Видове термометри Цифров / дигитален термометър

Стандартните дигитални термометри работят точно като старомодните стъклени живачни или спиртни термометри, но са по-безопасни и по-точни. Може да се използва орално, ректално или под мишницата.

Дигиталните термометри са подходящи за измерване на температурата на всеки – от новородени до възрастни.

Те са доста гъвкави и могат да се използват за измерване и по трите посочени начина.

Цифровите термометри са изключително прости и интуитивни за използване.

Ако сте с ограничен бюджет, обикновените цифрови термометри са най-достъпния вариант.

Недостатъци:

Някои цифрови термометри могат да отнемат минута или повече, за да покажат резултат, което е много по-дълго, отколкото много деца могат да останат неподвижни.

Когато измервате перорална температура, трябва да изчакате поне 15 минути след хранене или пиене, тъй като температурата на това, което сте консумирали, може да повлияе на отчитането.

Вашата уста трябва да бъде затворена през цялото време, когато се опитвате да измерите температурата в устата.

Термометър за уши

Термометрите за уши използват инфрачервен лъч за измерване на температурата само в ушния канал.

Те обикновено дават бърз резултат.

Необходим е минимален контакт, за да се получи четене с термометър за уши, така че това е доста удобен вариант.

Недостатъци:

Тесен ушен канал или натрупване на ушна кал може да доведе до неправилно отчитане в ухото.

Термометрите не са подходящи за бебета на възраст под шест месеца.

Термометър за чело

Тези термометри се поставят върху челото и по този начин измерват температурата.Получавате бързи резултати.

Проучванията показват, че термометрите за чело дават точно толкова точни показания, като ректалните термометри при децата, но е много по-приятно за всички участници.

Недостатъци:

Те  са значително по-скъпи от обикновените дигитални термометри. Ако не поставите термометъра правилно, четенето няма да бъде напълно точно.

Безконтактен термометър

Безконтактните термометри използват същата инфрачервена технология като термометрите за уши, но не изискват никакъв контакт, което ги прави идеални за трудни пациенти.

Безконтактните термометри са подходящи дори за най-капризните пациенти.

Някои безконтактни термометри връщат резултатите за една секунда.

Недостатъци:

Безконтактните термометри могат да бъдат доста сложни за използване и са по-скъпи от другите видове.

Стъклен и живачен термометър

Стъклените и живачни термометри са точно това. Външната страна е от стъкло, а течността вътре е живак, който реагира на температурата и показва показания.

Дори няма да изброяваме плюсовете и минусите, тъй като не препоръчваме на всеки да използва стъклен и живачен термометър. Те могат да се счупят и да причинят токсична експозиция на живак, който е силно отровен.

Старомодните живачни термометри създават риск от опасно излагане на живак. Нещо повече, те не са толкова точни, колкото цифровите им колеги.

Съображения при избора на термометър

Това са някои от основните моменти, за които трябва да помислите при избора на термометър за вашето домакинство.

Време за реакция

Най-бързите термометри могат да дадат резултати само за секунда или две, докато по-бавните модели могат да отнемат повече от 90 секунди. Ако само възрастни ще използват термометъра, по-бавното време за реакция вероятно не е прекалено важно. Когато става дума за бебета или малки деца обаче, колкото по-бързо, толкова по-добре.

Лесна употреба

Ако искате термометър, който е изключително лесен за използване, обикновеният дигитален термометър е най-добрият ви избор. Повечето хора са използвали стъклени термометри в някакъв момент и те работят почти еднакво. Единствените разлики са включване / изключване и цифров дисплей.

Другите видове термометри могат да имат малко нужда на обучение, но като цяло те са доста интуитивни. Докато четете внимателно инструкциите, трябва да можете да се справите бързо.

Комфорт

Термометърът, който е удобен за използване, е особено важен, когато имате деца. Ако детето ви има един лош опит с особено студен или остър термометър, може да се противопостави следващия път, когато искате да измерите температурата.

Безконтактните термометри не предизвикват никакъв дискомфорт, тъй като те дори не трябва да докосват кожата, за да получат отчитане.

С други видове термометри, потърсете функции като меки, гъвкави, силиконови краища или самонагряващи се накрайници, за да увеличите комфорта.

Размер

Базовият термометър е малък, за да може лесно да се вмъкне в чантата или джоба на палтото, за да се използва в движение, в случай, че искате да следите собствената си температура или тази на член на семейството. Това също ги прави идеални за опаковане, когато отидете на почивка.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите термометри. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.