Най-добрите IPL/лазерни епилатори

1
143
Добави коментар
angels82
angels82

Лазерните епилатори

Ако търсите лъскаво и гладко плажно тяло, но ви е писнало от бръсначи, разхвърляни кремове и болезнена кола маска, лазерната епилация (понякога наричана електролиза) може да бъде пътят къв решението. Тя предлага постоянно решение за нежелано окосмяване на тялото и може да се използва върху всяка част на тялото, включително лицето.

Недостатъкът е, че изисква много, скъпи пътувания до салона – това е до 2008 г., когато FDA одобри лазерни системи за домашна употреба. Те ви позволяват да получите подобни резултати с тези на медицинския специалист във вашия дом с малка част от цената. Независимо от това, тези уреди не са евтини и с разнообразие, от което да избирате, трябва да сте сигурни, че инвестицията ви ще бъде съобразена с вашите нужди, за да свършите работата.

На пазара има няколко различни технологии. Лазерите използват диодна лазерна технология и могат да се използват за фокусиране върху малки площи. Други уреди използват интензивна импулсна светлина (IPL технология) и могат да покриват по-големи площи по-бързо.

КАК РАБОТИ ЛАЗЕРНИЯ ЕПИЛАТОР?

При лечение с лазерна епилация електронна пръчица фокусира концентриран лъч светлина върху специфични космени фоликули. Светлината се абсорбира от пигмента в космите, като унищожава фоликула достатъчно, за да забави растежа на космите в тази област.

За да се отървете напълно от окосмяването, трябва да третирате целевите зони два или повече пъти. Космите не се премахват трайно, но растежът се забавя, така че няма да се нуждаете от допълнителни лечения за места от няколко месеца до няколко години.

Резултатите варират в зависимост от индивида.

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ЛАЗЕРНИТЕ ЕПИЛАТОРИ?

Тъй като лазерът или светлината се абсорбират от пигмента в космите, трябва да има контраст между цвета на вашата кожа и цвета на космите ви. По този начин, най-добрите кандидати за лазерно обезкосмяване са тези, които имат светла кожа и тъмно окосмяване.

Ако имате тъмна кожа и тъмни косми или светла кожа и руса коса, обикновено няма достатъчно контраст между двете, за да работи лазерната епилация. Полът не е фактор; тя работи също толкова добре както за мъже, така и за жени.

Имайте предвид, че лазерната епилация работи само върху определени видове косми по тялото, като например по лицето, краката, ръцете, подмишниците и линията на бикините. Не трябва да се използва на гениталиите.

ПРЕДИМСТВА НА ЛЕЗЕРНОТО ЕПИЛИРАНЕ

Въпреки че лазерната епилация може да не премахва трайно космите, това намалява драстично растежа на косъма, така че можете да спрете бръсненето или кола маската с месеци до години.

Също така ви позволява да бъдете много прецизни, така че можете да насочвате към конкретни косми на малки участъци, например над устната.

По отношение на болката, лазерното отстраняване на косми попада в средата на спектъра. По-болезнено е от бръсненето, но за повечето хора боли значително по-малко от кола маска.

СЪОБРАЖЕНИЯ ПРИ ИЗБОРА НА IPL ИЛИ ЛАЗЕРЕН ЕПИЛАТОР FDA одобрение

Безопасността е най-важното, което трябва да имате предвид, когато избирате лазерна система за епилация.

Проверете дали системата е одобрена от FDA като безопасно и ефективно средство за домашно обезкосмяване. Обикновено одобрението изисква устройството да не е толкова мощно, колкото професионалните лазерни системи за епилация и трябва да има вградени мерки за безопасност, които предотвратяват наранявания по време на употреба.

Ако продуктът има одобрение на FDA, това ще бъде ясно посочено на опаковката.

Лазер срещу IPL

Технически не всички лазерни системи за епилация използват лазери, за да намалят растежа на косата. Някои всъщност използват интензивна импулсна светлина (IPL) за насочване към космените фоликули.

Не сте сигурни каква е разликата?

Лазерът използва светлинен лъч в една специфична дължина на вълната, докато IPL използва множество дължини на вълната. Обикновено лазерите са насочени към по-малка площ, а IPL може да покрие по-голяма площ.

Но тъй като лазерите покриват по-малка площ, те обикновено са по-прецизни. Някои лазерни технологии също са напреднали до степен, в която могат да третират по-тъмни тонове на кожата.

Свързани с кабел или батерия

Системите за лазерно отстраняване на косми у дома обикновено се предлагат в два стила: захранвани с кабел и батерии.

Захранваните лазерни епилатори трябва да бъдат включени в контакта, за да се използват. Това може да ограничи местата, където можете да използвате устройството. Понякога може да бъде сложно да използвате инструмента с кабел.

Лазерната система за отстраняване на косми, управлявана от батерия, разполага с акумулаторна батерия. Животът на батерията на всеки модел варира, но в много случаи можете да получите до 30 минути енергия.

Нива на мощност

За най-ефективната и удобна система за лазерно обезкосмяване е важно да изберете устройство, което разполага с множество нива на мощност.

Различните области на тялото може да са по-чувствителни към лазера от други области, така че е важно да можете да регулирате колко силен е лъчът. В повечето случаи ще трябва да започнете с настройката за най-ниска мощност, за да определите колко сте чувствителни към лазера. Можете да увеличите мощността, ако установите, че настройката е удобна за района, в който работите.

Най-добре е да закупите лазерна система за обезкосмяване, която разполага с най-малко три настройки за захранване, за да ви осигури най-много контрол върху обработваните зони.

Кожен сензор

Ако косата и тенът на кожата ви не са подходящи за лазерно обезкосмяване, използването на лазерната система може да бъде изключително болезнено и потенциално да нарани кожата ви.

Тъй като косата и кожата на тялото ви може да не са непременно всички с един и същи цвят, може да искате да закупите система с сензор за кожата.

Сензорът автоматично определя дали косата и тона на кожата в областта, която планирате да използвате устройството, са подходящи. Ако не са, системата няма да се активира и знаете, че не трябва да използвате устройството.

Дисплей

Някои системи за лазерно обезкосмяване разполагат с LED дисплей с визуални сигнали, които ви позволяват да използвате устройството по-ефективно.

Дисплеят обикновено показва нивото на мощност, схемата на разреждане, продължителността на импулса, ниското ниво на батерията и подмяната на светлината на касетата.

Дисплеят е удобен, но обикновено трябва да плащате допълнително за него – моделите от евтиния диапазон обикновено ги нямат.

Площ на покритие

Площта на покритие на лазерната система за премахване на косми определя колко голяма площ устройството покрива едновременно. По-голямата площ ви позволява да работите по-бързо и е особено полезен, когато работите на големи площи, като краката или гърдите.

Ако обаче работите на по-малка площ, като линията за бикини, може да предпочитате по-малка площ за лечение, който позволява по-голяма прецизност.

Покритията варират от система до система, но обикновено варират от половин сантиметър до 4 сантиметра.

Резервни касети

Когато закупувате лазерна система за обезкосмяване, също така е важно да обмислите дали даден модел изисква редовни резервни части.

Много устройства използват леки касети, които позволяват определен брой лечения. Те трябва да се заменят винаги, когато се изчерпят.

В много случаи може да платите по-малко за система, която първоначално използва касети. Въпреки това ще трябва редовно да купувате резервни касети, така че в дългосрочен план може да е по-добре да купувате по-скъпа система, която не използва касети.

Често задавани въпроси за лазерните / IPL епилатори

Въпрос. Има ли странични ефекти от използването на лазерна система за епилация?

Отговор. До 24 часа след използването на устройството може да почувствате леко зачервяване на кожата, но това обикновено отминава самостоятелно.

Въпрос. Колко често трябва да използвате лазерна система за обезкосмяване?

Отговор. Винаги се консултирайте с ръководството, приложено към вашето устройство, за да определите подходящото използване. Въпреки това повечето системи предлагат да се използва устройството веднъж на две седмици.

Въпрос: Колко време отнема да видите резултатите от лазерната система за епилация?

Отговор. В повечето случаи можете да очаквате да видите резултати в рамките на две до четири седмици след първото си лечение.

Въпрос. Как да подготвите зоните за лазерно обезкосмяване?

Отговор. Почистете зоната, която планирате да третирате, така че да е без лосиони, кремове и козметика. Използвайте нова самобръсначка, за да обръснете зоната, така че устройството да работи върху космите във фоликула, който е под повърхността на кожата. Накрая, избършете зоната надолу, за да премахнете застоялия сапун или крем за бръснене и потупвайте областта.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите лазерни(IPL) епилатори. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.