Гръцка агнешка яхния с критараки Orzo (Αρνάκι Γιουβέτσι)

8
277
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

Гръцка агнешка яхния с критараки Orzo (Αρνάκι Γιουβέτσι) Гръцки агнешки гювеч (агнешка яхния с критараки) е традиционно гръцко ястие за Великден

Перфектната гръцка рецепта за агнешка яхния с критараки (Αρνάκι Γιουβέτσι)!! Сочна и нежна, агнешка яхния, която се топи в уста с вкусен интензивен сос на доматена основа и традиционна гръцка паста критараки … Идеалното ястие за неделна семейна вечеря! Това е вековно ястие, което традиционно се приготвя в гърне, а в старите времена е била изпечена в домашна пещ на дърва. Имало е и много случаи, в които домът е нямал фурна, но всяко село е имало поне една пекарна, където са го изпичали.

Гръцко агнешко в гювеч – Как да направите перфектната агнешка яхния с критараки

Замисляли ли сте се как някои яхнии имат тази топяща се в устата текстура, докато други имат вкус на дъвка? Всичко е от избора на правилното парче агнешко месо и приготвянето му по правилния начин. За гръцкото агнешко в гювеч (гърне) е необходимо да изберете големи разфасовки от агнешки бут с добро качество, които, когато се готвят дълго време, стават нежни. При готвене на гръцка агнешка яхния (Γιουβέτσι), месото първо се почервенява и запечатва, за да се запази хубаво и сочно, след което се добавя доматен сос, заедно с лук, моркови и вино и се готви на ниска температура. След това се готви известно време във фурната заедно с гръцката паста критараки, за да може ароматите да се смесят в нещо много повече. Това е тайната за постигане на топяща се в устата текстурата, която ще направи агнешкото ви просто перфектно!

Следвайте нашите инструкции и пригответе перфектното агнешко в гърне (агнешка яхния с критараки)!

Необходими продукти за агнешко в гърне с критараки (Αρνάκι Γιουβέτσι):….