Тирантите – как да си изберем

6
237
Добави коментар
epis
epis

Наръчник на джентълмена

Този наръчник е за всички нас, който не сме пробвали тиранти до сега. Ние, който не знаем какво точно са тирантите, как и кога да ги използваме. Също и за нас, който сме ги използвали преди и искаме да го направим отново. За всички мъже, който държат на външния вид, но не и на показността. Ние, които ценим изисканото загатване, но не харесваме пошлото набиване на очи.

Искаме да ви помогнем в избора на правилните тиранти. Ще разгледаме различните видове и размери, а по-късно ще видим за какъв повод искате да ги носите и как да ги комбинирате с другите елементи от облеклото си. Имайте предвид следните особености:

1. Вид  Тирантите с щипки са по-практичният вариант, защото може да ги носите с всякакъв панталони. Считат се за леко по-неофициални от другия вид. Много мъже ги носят с дънки, а по-дръзките и с къси панталони.

За да ги сложите захванете щипката, която е отзад. Обуйте панталоните. След това преметнете тирантите през раменете си и закрепете и предните щипки. Важно е задната щипка да е сложена централно, а предните две да са спуснати в права линия.

Трябва да ви споделя, че имат един основен недостатък – с времето шипките изхабяват панталона ви и могат да го скъсат.

 Тиранти с копчета са другия вид. Те изискват специални бутони, които се намират от вътрешната част на панталона. 2 отзад и 4 отпред. Чрез тях се захващат и здраво придържат панталоните на кръста ви. Ако нямате такива бутони, не се притеснявайте… могат да се пришият. Говорете с кварталната шивачка и тя щя ви помогне. Тези тиранти са леко по-официални от предишния вид.

За да ги облечете. Захванете задните копчета на тирантите за панталона. Обуйте го. Прехвърлете тирантите и ги закопчайте в предните копчета.

2. Широчина (на лентата) – Толкова малък аксесоар, а може да промени значително визията ви. За това е много важна широчината на тирантите да е правилна. Не се притеснявайте. Преди да закупите тирантите си онлайн погледнете каква е широчината им. От 2.5 до 3.5 см са напълно нормални размери. Не забравяйте, че по-големите или по-едрите господа ще се нуждаят от по-широки тиранти и обратното. 3. Дължина Лесно е да ги нагласяте спрямо вашите размери, защото имат механизъм, който позволява затягането или разхлабването им. Тоест, не се притеснявайте за размера им. 4. Поводи  Бизнес срещи – ако искате да ги носите за някоя бизнес среща или интервю заложете на семплите и класически цветове. Те няма да отнемат вниманието от костюма ви – черно, сиво, кафяво. Съгласувайте ги с цвета на обувките си, а защо не и на часовника?

 Специални поводи – има събития където няма да имате възможността да си махнете сакото и цвета на тирантите няма никакво значение. Все пак ако ще са на показ, заложете на черното (кожа или полиестер).

 Сватби и балове – в наши времена сватбите стават все по-неофициални и вашето облекло може да се състои от риза, тиранти и папийонка. Това е идеалната комбинация между официалното, но не и претруфеното.

 Ежедневие – защо не пробвате тиранти в ежедневието си? Сив панталон или тъмносини дънки в комбинация с бяла тениска или риза са вашите комбинации. Цвета на тирантите? Може да пробвате черни или тъмносини тиранти, както и по-дръзки цветове и шарки.

 За джентълмените с брада – червена карирана риза, захабени дънки, ботуши и тиранти, кожени или полиестерни – кафяво, черно и всичко между тях ще са вашите цветове. Са да изпълните визията на силена и мъжествена личност.

След като разгледахме някой основни особености на тирантите остана само едно. Не забравяйте да са ви удобни и да се чувствате комфортно с тях. Тирантите не са за всеки, но няма как да знаете дали не са за вас докато не ги пробвате.