Препарат за прогонване на лястовици – не е отрова и не ги убива

3
394
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Предлагаме  качествен препарат репелент за прогонване на лястовици на промоционална цена.

Описание: Това е един от най-качествените ни продукти, доказал многократно през годините, че е изключително ефективен за отблъскване на лястовици от местата където се опитват да гнездят или да кацат. Този течен био репелент е подходящ и за защита и прогонване и на други по-малки птици и не съдържа никакви вредни за природата или човека химически вещества. Той премахва птиците от местата по които кацат или гнездят без да ги унищожава или отравя. Разработен е по нова формула, като не e токсичен, много е леплив и има продължително действие – от 9 до 12 месеца. Подходящ е за вътрешна и външна употреба. Гарантираме, че това е неразреден продукт, които е многократно тестван и с доказан ефект. Когато се прилага правилно е най-добър за отблъскване и  борба с лястовици, врабчета, косове. Дава добри резултати и против гълъби и гугутки, но най-вече срещу по-дребни птици. В случай на масирано нападение от по-едри птици като свраки, възрастни гълъби и чайки може да се наложи неколкократно нанасяне на течността. Повърхностите, които се третират трябва да бъдат чисти и сухи – без птичи изпражнения. Течността трябва да се нанася плътно върху третираната повърхност на ивица с ширината на четка около 8-10 см. Обработват се места, където птиците най-често кацат или там където се опитват да изградят своите гнезда. При лястовиците се обработва най-често на 5 см под ъгъла където се събират вертикалната стена и тази на тавана – любимото им място за изграждане на гнездо. Продукта не съдържа никаква токсична съставка, вредна за насаждения или животни.

Начин на употреба: Използвайте течността при подходящи атмосферни условия (сухо и спокойно време) и при температури по-високи от 10 градуса по Целзий, за да улесните изсъхването и да избегнете разтичане на препарата против лястовички.

Преди употреба задължително трябва да го подгреете в кофа с много топла вода за около 15-20 минути или на котлон и след това добре да го разклатите (разбъркате). Внимавайте разтвора да не заври. Трябва само да се затопли добре, защото течния препарат срещу лястовици е активен в температурен диапазон от -10 до +90 градуса по Целзий. Преди и по време на употреба винаги разбърквайте добре и ако е нужно го подгрявайте отново.

Важно: В момента на нанасянето цветът на продукта е мътно бял, след което бързо изсъхва и се превръща в прозрачен филм, който в 90% от случаите е незабележим, но при някои мазилки са възможни леки промени в тоналността на цвета. Нанасянето му се извършва най – лесно с бояджийска четка. Може и с аерозолна помпа, но налягането й не трябва да превишава 6 атмосфери и течността вътре трябва да е постоянно топла. За по-прецизно нанасяне използвайте четка, за да избегнете разтичане по стените или покапване по пода, а и защото почистването и е много по-лесно.

Разходна норма: В зависимост от повърхността върху която се нанася препарата и вида на четка при сграда от около 80 кв.м. за да се обработи срещу лястовици пространството около терасите и около прозорците са нужни около 400 – 500 мл. био препарат. Ако се наложи третиране на по-големи повърхности, моля имайте предвид, че 1 литър от репелента покрива около 25-35 линейни метра с широчина на ивицата 16-20 см. т.е. една ивица от 8-10 см. по вертикалната повърхност на мазилката на стената и една ивица от 8-10 см. по хоризонталната повърхност т.е. под самата стряхата – там където прави ръб със стената и където всъщност обичат да гнездят и свиват гнездата си лястовичките. Ако ви е нужно за квадратни метри 1 литър покрива около 5-7 кв.м.

Действие на продукта: Репелента срещу лястовици и други дребни птици действа между 9 и 12 месеца, като на пролет е препоръчително да се третира отново, тъй като отрицателните зимни температури намаляват прогонващото му действие.

Внимание: Не разпръсквайте препарата във въздуха или върху самите птици. Не използвайте разредител. Разклатете разтвора добре или разбъркайте до дъното. Ако вече има изградени гнездата, първо се уверете, че няма снесени яйца и едва след това ги премахнете и обработете повърхностите, върху които не желаете птиците повече да гнездят и кацат. За почистване на препарата против лястовици използвайте минерален спирт, нафта или прахообразни почистващи препарати. В зависимост от запрашеността на мястото обработено с продукта за отблъскване на лястовички, то може леко да потъмнее след няколко месеца в следствие на полепналия уличен прах.

Предпазни мерки: По време на използване на прогонващия лястовиците разтвор ползвайте предпазни средства като: гумени ръкавици, маска, очила, шапка или каска, работни обувки с неплъзгащи се подметки. Дръжте бариерата против лястовици и други птици далеч от деца.

Произход: САЩ