Щабът спира полетите на Wizz Air от Варна до Лондон :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
244
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Авиокомпанията Wizz Air ще бъде уведомена, че няма да може да извършва полети от Варна до Лондон и обратно. Това стана ясно от думите на председателя на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерския съвет.

„Wizz Air ще бъдат уведомени, че няма да могат да извършват тези полети. Няма да се проведат тези полети!“, отсече шефът на Кризисния щаб.

Ден по-рано кметът на града Иван Портних изпрати писмо до генерал Мутафчийски, с което призовава преустановяване на полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на Wizz Air до края на извънредното положение, с цел опазване живота и здравето на гражданите. Позицията му е подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз – Варна, МБАЛ „Св. Анна“, ВМА –МБАЛ – Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ – Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

Повод за реакцията е официално съобщение, че се възобновяват полетите на авиокомпания Wizz Air между Варна и Лондон от 16-ти април 2020 г. Те ще бъдат извършвани регулярно три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота.

„В условията на карантина и въведените навременни мерки от Националния оперативен щаб, днес Варна е съхранена като град, в който заразата е ограничена и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди граждани, въпреки трудностите, изпълняват съвестно изискванията за социална изолация, дезинфекции, ограничаване на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем отговорни – към себе си и близките си, но за целта е важно да няма допълнителен риск от внесена зараза“, се казва в писмото на кмета Иван Портних.

 

loading…