От какво бягат бълхите?

2
215
Добави коментар
vihrogon
vihrogon

Вероятно се чудите от какво бягат бълхите и бихте потънали вдън земя от срам, ако жилището или двора ви бъдат нападнати от скокливите насекоми. Някои дори го считат не за срам, а направо позор! Дори може да смятате, че тези кръвосмучещи „твари“ нападат само запуснатите имоти и се срещат сред най-долната и бедна прослойка на обществото, която не съумява да спазва и най-елементарна хигиена. Какво ще си кажат съседите сега за вас? Всъщност обаче не винаги хигиена предопределя дали ще имате бълхи или не. По-важното е, че трябва веднага да вземете мерки и то не само заради това какво биха си казали другите. Шансът тялото ви (най-вече краката) ще се покрият с отвратителни белези от ухапвания. Да не забравяме и че тези вампирясали инсекти могат да са преносители на такива болести като хепатит, енецефалит, коремен тиф, листериоза, чума и др. 

Спокойно, има начин да се отървете от бълхите и то не един метод. Ето няколко интересни възможности за отблъскването и прогонването им.

Народни методи прогонване и отблъскване на бълхите

Народната медицина е открила някои отговори на въпроса – От какво бягат бълхите? Така например поръсването със сол може да има ефект, стига популацията им да не е огромна (което често се случва). Не е ясно точно по какъв начин, но се твърди, че солта отблъсква тези твари и те бягат с 200 км/ч от нея, образно казано. 

Бълхите стават добри спринтьори и ако се сблъскат с миризмата на чесън,  лавандула, ябълков оцет, евкалиптово масло и др. Ще стоят настрана, но достатъчно близо до вас, така че ако аромата изветрее да могат да ви нападнат т.е. ще ги отблъснете, но няма да ги прогоните завинаги.

Биоциди за убиване на бълхи

Има и редица доста силни биоциди т.е. препарати за убиване нас тези вредители, но имайте предвид, че те могат да бъдат понякога и силно токсични. Освен това пръскането с тях не е никак лесно както навън, така и в затворени помещения или поне изисква специализирана машина и мъничко опит. 

При положение, че ще пръскате на открито трябва да вземете предвид климатичните условия. Не трябва да се очакват дъждове, защото те ще отмият препарата и той няма да има никакво действие. Също така не трябва и да е прекалено горещо, защото той ще се изпари и всичките ви усилия и инвестирани средства ще бъдат напразни. Разбира се има и фотостабилни професионални препарати срещу бълхи които не ги прогонват или отблъскват, а директно ги убиват дори и при по-високи външни температури. Това ние от Бран Инсект го знаем и можем, но то зависи от това дали искате професионалисти да поемат задачата или вие да разучите сами, от какво бягат бълхите. 

Все пак, ако решите да пръскате у дома си, трябва много да внимавате с какво точно и как пръскате. Както казахме, тези препарати могат и да са по-силно токсични, лесно запалими и могат да предизвикат тежки алергични реакции. Необходимо е щателното пръскане не само на подовите настилки, но и на стените, тъй като тези кръвопийци успешно практикуват всякакви скокове и нямат никакъв страх от височини. Разбира е около 1-2 метра височина в повечето случаи е достатъчно.

За тези които търсят пълна гаранция най-ефикасните мерки, които можете да вземете за да овладеете създалата се ситуация, е като се обадите на фирма, посветила дейността си на унищожаването на всякакви вредители. В това число и бълхи. Все пак изборът е ваш, а ние сме насреща дори и само за съвет.