Тимо Вернер е готов да се присъедини към Ливърпул, ако задействат клаузата му за освобождаване

1
284
Добави коментар

Тимо Вернер е готов да подпише с Ливърпул, ако те активират клаузата му за освобождаване от 52 милиона паунда, преди изтичането ѝ на 15 юни.

Вернер беше в забележителна форма през този сезон, като неговите 21 гола помогнаха на РБ Лайпциг да направи изненадващ щурм за титлата в Бундеслигата. Преди спирането на лигата, отборът на Юлиан Нагелсман беше трети в таблицата, само на пет точки от лидерите на Байерн Мюнхен.

Те също така се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път в кратката си история – побеждавайки Тотнъм с 4:0 общ резултат на осминафиналите.

Впечатляващите изпълнения на 24 годишния младеж предизвикаха очакван интерес от множество топ европейски клубове.

Ливърпул ​​са отборът, който е най-силно свързван със състезателя и според Sky Sports германецът е готов да подпише за Юрген Клоп – стига клубът да задейства клаузата му за освобождаване, преди тя да изтече.

Разбира се обаче, че червените нямат намерение да правят ход на нападателя преди 15 юни, когато клаузата изтича. Те поставиха на пауза всички трансфери, докато финансовата несигурност, създадена от кризата COVID-19, отшуми.

Вернер не крие възхищението си към Ливърпул, разкривайки още през февруари, че е „чест“ да бъде свързван с такъв голям клуб. Той също така посочи отбора на Клоп като „най-добрия в света“.

Наскоро бе съобщено, че германецът учи английски език преди потенциалното преместване на „Анфийлд“ и се очаква в скоро време да се премести в Ливърпул.

Вернер е ухажван и от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Барселона, като всички желаят да укрепят силите си в нападение, когато трансферният прозорец отвори отново.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни трансфери

Тагове:
Висша лига, Бундеслига, Ливърпул