4 прости метода за печелене на биткойн днес

2
142
Добави коментар

Чувате и четете за това как хората с биткойни печелят пари, плащат и инвестират в криптовалути. За по-голямата част от населението обаче криптовалутите все още са абстрактни, а не реални.

Влагането на вашите собствени, спестени пари за криптовалути, особено по-големи парични суми, е психологически дързък ход за новодошлите в сектора.

Ето защо в тази статия показваме как да генерираме и печелим пари с Bitcoin и др., дори и с малко или никаква инвестиция.

Ето!

1. Печелете лихва върху биткойн и етериум депозити

Знаем го от нашата банка. Оставяте парите си в банковата сметка и получавате лихва. Колкото по-дълъг е хоризонтът на инвестициите, толкова повече лихва получаваме.

В момента в България сме във фаза на много ниски банкови лихви, което се отразява и на дневните ни лихвени доходи на спестявания. Лихвените проценти на банките на годишна база в момента са в диапазона под 1%.

В крипто сектора също има компании, където можете да депозирате криптовалутите си като Bitcoin или Ethereum, така че банката или компанията да могат да дават заем с тях. Този, който изпраща средства към институцията, т.е. кредиторът, получава лихва за това. Лихвите в крипто сектора са изключеително атрактивни.

BlockFi: заем на биткойни и етери и получаване до 6.2% лихва.

При Blockfi, напреимер получавате възвръщаемост от 6.2% в момента на писане на тази статия. Депозирайки поне 1 BTC или 25 ETH. В зависимост от пазарната ситуация минималният депозит не е много малък, но лихвеният процент също е изключително щедър. Специално за притежателя на криптовалута, разговорно HODLer, този тип инвестиции са интересни.

Няколко думи за американската компания Blockfi. Поддържа се от известни финансови инвеститори като Fidelity, Coinbase Ventures, SoFi и Galaxy Digital и много други. В проекта участват и известни криптовалутни личности като Pompliano и гарантират широк обхват и приемане на услугата.

Бизнес моделът е прост. Заемайки вашите биткойни ще получите годишна възвръщаемост от 6.2%. Blockfi от другата страна компанията заема вашите монети на други хора, от които получава по-висока възвръщаемост.

Това са напр. институции, които търгуват с крипто или физически лица, които се нуждаят от кредит за своите данъци, автомобили или недвижими имоти. Това, което прави всичко това интересно и безопасно, е фактът, че всички хора, които вземат заем, трябва да осигурят повече сигурност, отколкото получават.

За да може кредитополучателят да получи 1 BTC (ако се приеме, че еквивалентната стойност е 5000 €), той трябва да прехвърли 6000 евро като гаранция. На английски тук се говори за „overcollateralization“. Често кредитополучателите предлагат повишена сигурност, защото например вие заемайки BTC или Euro, не можете да получите по-лош кредитен рейтинг, да се възползвате от данъчни облекчения или да фиксирате определена цена на Bitcoin. Тази „свръхколатерализация“ гарантира, че бизнес моделът за Blockfi е безрисков, което от своя страна гарантира успеха на компанията.

Няма минимален период за инвестиция. Лихвата се изплаща ежемесечно в криптовалути или fiat. Това означава също, че се възползвате от сложния лихвен ефект, стига да давате криптото си за повече от месец.

BlockFi: 6.2% лихва годишно, благоприятствано от сложния лихвен ефект.

В горния пример, който взехме от страницата на Blockfi, можете да видите ефекта на съставен интерес, споменат по-горе. Открийте и тествайте сами Blockfi, ако се интересувате от депозит или заем на криптовалути.

2. Правете биткойни, докато търгувате посещение »

Предупреждение за риск 62% от частните инвеститорски сметки губят пари при търговия с CFD от този доставчик.

посещение »

Предупреждение за риск – 76,4% от сметките на частните инвеститори губят пари при търговия с CFD от този доставчик.

Има различни стратегии за търговия, които могат да бъдат прехвърлени от традиционните финансови пазари към крипто пазара. Разгледахме три от тези стратегии за търговия с биткойн в отделна статия.

Вместо тихо да оставите криптовалутите си на студено съхранение, можете активно да търгувате с тях, за да печелите допълнителни криптовалути. Ако например постигнете средна печалба от портфолиото си само 1% на ден, тогава умножете дела на портфолиото по 37,78 за една година!

Доколкото става дума за CFD брокер като eToro, човек може да постигне висока възвръщаемост дори и с малко капитал. Там човек може да действа с ливъридж (от англ. leverage), който надвишава използвания капитал с множител.

Така теоретично с депозит от 250 евро и ливъридж от 10 например може да търгувате с капитал от 2500 €. Трябва да се отбележи обаче, че при екстремни колебания на цените праговете могат да бъдат достигани и с това позицията ви да бъде ликвидирана и соътветно можете бързо да загубите пари. Подобни стратегии за търговия са в интерес за хората, които искат бързо да умножат капитала си, поемайки съответния риск.

3. Печелете биткойн, докато копаете

Консервативният начин да печелите биткойни е чрез добив. Подробна статия за Bitcoin Mining можете да намерите под линка. Майнингът създава криптовалути като биткойни. Процесът се нарича Proof-of-Work (PoW).

Предпоставка за възможността да участвате в добив е изчислителната мощност. В миналото все още можеше да печелите биткойни с вашия настолен компютър, тъй като едва ли имаше конкуренция. Днес добивът на биткойн блок е много по-интензивен и вероятността за миниране на блок с PC е доста ниска.

Поради това е препоръчително да се присъедините към миньорски пул, като свържете вашата изчислителна мощност към голям пул.

Вероятността точно този пул да намери блок и да получи наградата за блок (в момента е 12,5 Bitcoin) е много по-голяма, отколкото, ако пробвате сами. Разбира се, ще бъдете възнаградени само в размер на вашия дял в пула.

ДоставчикСтранаЦена 1.000 GH/s BitcoinКриптовалутиПродължителност на договорGenesis MiningИсландия179 USDBTC, ETH, LTC, XMR, DASH, ZEC24 месецаIQMiningШотландия100 USDBTC; ETH, LTC, DASH, ZEC12 месецаHashflareШотландия80 USDBTC, ETH, DASH, ZEC12 месеца

И след като вашият собствен компютър не е достатъчно мощен, можете също да наемете онлайн ферма за облачен майнинг. Такива има напр. в Исландия, Шотландия или Канада и можете да закупите вашата част от фермата за добив. Трите доставчика от горната таблица работят в бизнеса от доста време и си струва да разгледате техните уебсайтове.

4. Печелете биткойни, докато стейквате Печелене на биткойн от поставянето на залагащ мастернод.

Противоположн на добива е процесът на доказване на залог (PoS). За да печелите пари от това, вече е необходимо да притежавате криптовалути за да се включите в процеса. Списък на PoS монети и тяхнaтa възвръщаемост (като ROI = Възвръщаемост на инвестицията) може да се види на MasterNodes Online.

Заявяването е малко като заем, тъй като трябва да запазите определено количество монети на залагащ възел за определен период от време. В замяна получавате обратно интерес към същата монета. Възвръщаемостта има много широк диапазон. От 2 до 200%  (а понякога и повече). Ние обаче не смятаме, че възвръщаемостта над 30% е възможна в средносрочен и дългосрочен план.

Колкото по-висока е пазарната капитализация на дадена монета, толкова по-ниска е възвръщаемостта. Като пример може да се вземе добре известната криптовалута Dash. Годишната възвращаемост е около 7%. Вашият Tezos можете да стейквате с подобна възвръщаемост от 6-7%.