Ангелкова нагла! Аз ли съм виновна за коронавируса

1
119
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Предвиждаме на 1 юли да започне активния летен сезон в България. Оптимист съм и призовавам да изберем българското Черноморие тази година, защото туризмът формира 13% от БВП. Това коментира пред bTV  министърът на туризма Николина Ангелкова на въпрос за кога ще започне летният туристически сезон.

По думите й от 15 юни започва подготовката на летния туристически сезон.

„Имаме среща с всички концесионери на плажове – има варианти всички чадъри и шезлонги да бъдат безплатни или на символични цени“, разкри тя.

Министърът на туризма уточни, че ще има изисквания за капацитета на запълване на хотелите. Според нея причината са ресторантите и местата за хранене, където трябва да се вземат нужните мерки.

„Оставка се иска, когато си виновен за нещо конкретно или не си направил нещо конкретно. В момента ситуацията е такава, че секторът не функционира и има много напрежение. Аз ли съм виновна, че има зараза с коронавирус. Аз ли съм разпространила тази зараза“, попита тя.

Ангелкова уточни, че трябва да се изработени единна карта за пътуване на европейско ниво.

Министърът на туризма посъветва хората да не отменят резервациите за юни, юли и август, ако имат такива и призова отново туристите да изберат българското.