Идеи за стената до стълбите

1
182
Добави коментар
elliz-bg
elliz-bg

Стената до стълбите просто не може да бъде празна! Това е идеалното място за окачване на оригинални декорации. Ако се чудите какво да поставите на стената до стълбите, имаме няколко идеи и предложения за вас!

 

Тапет на стената до стълбите

Тапетът с повтарящи се мотиви е чудесна идея за стена до стълбите. В днешно време по-скоро няма да изберем английска ламперия, декоративни стенни лампи и тапети с флорални дизайни, защото не искаме да превръщаме дома си в хотел. По-добър избор за съвременния интериор ще бъде тапет с имитация на естествени суровини – дърво или камък. В дуплекс апартаменти с открито стълбище или мецанин, стената до стълбите създава общо пространство с останалата част от интериора. В тази подредба би било чудесно да поставите тапет с тухлен мотив. Можем също да влезем в сурова, съвременна простота и да изберем тапети, имитиращи бетон. Такъв тапет за стената до стълбите ще работи по-добре от структурна боя с текстурата на цимента, защото на първо място, той е гладък и приятен на допир, и второ, лесно се монтира, което е важно за труднодостъпни места над стълбите. Друга идея, също толкова актуална, ще бъде тапет в повтарящи се, деликатни геометрични мотиви или ботанически изображения, но със съвременен дизайн.

 

 

Фототапети до стълбите

Видът на тапета за стената до стълбите също зависи от възможностите за пространство – ако стълбите имат мецанин с голяма, свободна повърхност, която не е под ъгъл, това ще бъде чудесно място за показване на фототапет, който за разлика от повечето тапети представя пълна графика с голям формат и не повтарящ се мотив. Фототапетите на стената до стълбите могат да създадат интересен ефект на дълбочина или оптична илюзия, особено когато решаваме някакво визуално  изображение – например принт с прозорец, тунел, пейзаж или друга графика с голям размер, съобразена с декоративния стил, избран за у дома.

 

 

Плакати на стената до стълбите

Когато се чудим какво да поставим на стената до стълбите, първите вдъхновения, на които се натъкваме в интернет или интериорната преса, ще предложат композиции, използващи много графики или плакати в рамката. Наистина, галериите на стените на стената до стълбите са непоколебима глобална тенденция, защото това пространство създава уникални декоративни възможности. Докато се изкачваме по стълбите, очите ни постепенно следват повърхността на стената и това е чудесна възможност да покажем красив плакат в рамката диагонално над всяка стъпка (и по линията на видимост). Такава наклонена и подредена композиция има своя алтернатива – тоест галерия от плакати в различни размери, цветове и форми, подредени във видим безпорядък по цялата повърхност над стълбите.

 

 

Снимки на стената до стълбите

Стената до стълбите е подходящото място за показване на нашите интереси! Особено, ако фотографията е нашата страст! Ако се стремим към чист и функционален минимализъм, трябва да изберем черно-бели снимки в еднакви рамки, а ако предпочитаме цветни фотографии, трябва да ги рамкираме в цвета на парапетите на стълбите или дървените рамки в цвета на стъпалата, за да поддържаме цветовата консистенция.

 

Стикери за стена близо до стълбите

Снимките на стената до стълбите често се променят в галерия от лични спомени, показващи житейската история на домакинството. Стикерите за стена до стълбите, които имаме в нашето предложение, изобразяват, наред с други дървета, готови да се залепят за стената, което може да бъде допълнено със семейни снимки, създавайки родословно дърво. Дървесният мотив се вписва перфектно с дървените стълби и хармонира с изключително популярната екологична тенденция.

 

 

Стената до стълбите, вдъхновения – необичайни идеи

Една идея за стена до стълбите може да бъде креативна и изненадваща. Спомняте ли си страхотните стълби в Хогуортс, които водят към общежитието Хари Потър? В вълшебния замък стените по стълбите бяха покрити със стотици портрети. Ако къщата ви се поддържа в артистичен и донякъде луд стил, например бохо, нищо не ви пречи да окачите рисувани, цветни картини на цялата стена, например репродукции на произведения на известни художници. Това подреждане на стената до стълбите обаче трябва да има една обща точка, например златни или бели барокови рамки, или да се използва стил на рисуване от определена епоха

Изборът на декорации за пространството над стълбите трябва да зависи от индивидуалните предпочитания и условията в стаята, затова в bimago предлагаме широка гама от дизайни, материали и теми, така че всеки да може да избере идеалното решение за подреждане на стената до стълбите.