Пет начина, с които личната бранд фотография стимулира вашия бизнес

1
130
Добави коментар

Замисляли ли сте се, че като предприемач, вие сте вашата марка и вашата марка сте вие? Че вие и вашата марка сте неделимо свързани?

Личният бранд е това, което показва вас, като лице на вашия бизнес.

Забелязвам обаче, че за повечето хора, да станат лице на собствената си марка, е нещо, което ги притеснява и затова го избягват.

И все пак, защо да го правите? Какъв е смисълът да вложите пари и енергия в лична бранд фотосесия, дори това да ви създаде безпокойство в началото?

Вижте пет доказани начина, с които личната бранд фотография може да стимулира вашия бизнес

1: Личната бранд фотография позволява на вашите клиенти да ви опознаят

Да предложите истински и лични снимки, показва кой сте вие и какво правите за клиентите си.

Фотографията е средството, което най-лесно и най-бързо реагира на ставащото около нас и го обръща в послания.

Креативните снимки разказват вашата история. Те позволяват на вашите клиенти да ви опознаят и да изградят лична връзка с вас и вашата марка, преди дори да сте разговаряли с тях.

2: Личната бранд фотография придава индивидуалност на вашата марка

Снимките показват индивидуалността на вашата марка, маркетинг, уебсайт и социални медии.

Хората правят бизнес с хора.

Затова, поставяйки се в светлината на прожекторите, вие показвате човешко лице на вашата марка.

Вашите клиентите ще чувстват, че взаимодействат с истински човек, а не с безличен бизнес. Това ви дава достоверност и ви помага да изградите доверие с тях.

3: Личната бранд фотография ви помага да се откроите!

Уебсайт, пълен с красиви персонализирани снимки, ви гарантира, че ще се откроите в днешната онлайн среда, която е претрупана от познати до втръсване сток фотоси.

Когато вашите снимки са заснети по поръчка, с мисълта и с индивидуалността на вашата марка, това ви прави различни от вашите конкуренти.

Снимките вършат много по-добра работа да разказват истории, да предават емоции, да продават продукти и услуги, отколкото само думите. Всички сме чували фразата „Една снимка говори с 1000 думи“, нали?

Това прави фотографията изключително мощна медия.

Изследванията показват, че 93% от цялата човешка комуникация е визуална. И мозъкът обработва изображения 60 000 пъти по-бързо, отколкото, ако чете текст! (Източник)

Тогава не е изненада, че публикациите със снимки във Facebook получават 53% повече харесвания от тези публикации, които са само думи. А уеб страниците с изображения или видео генерират средно с 94% повече гледания от тези, чието съдържание е само текстово!

Вашите лични бранд снимки привличат вниманието на клиента ви много повече, отколкото думите. Те информират клиента за вас, вашите продукти и услуги, и помагат на хората да общуват с вас онлайн.

Инвестирайки в лична бранд фотография, вие ще имате персонализирана библиотека от професионални изображения на вашата марка. Можете да ги използвате както и когато имате нужда от тях. Няма да се налага повече с часове да търсите въздействаща снимка, която да публикувате в Instagram, когато стартирате нов продукт или въведете нова услуга!

4: Персонализираните снимки показват, че ви интересува

Инвестирането във вашият бранд, показва на клиентите ви, че цените собствения си бизнес. Уверявате ги, че както полагате грижи за марката си, така ще се грижите и за тях и техните нужди – със същото старание и внимание.

Първото впечатление има значение! Визуалната идентичност на бизнеса ви ще обезпечи вашия маркетинг. С лична бранд фотография, която изглежда професионално, вие ще изградите разпознаваема марка, която вдъхва доверие.

5: Персонализираните снимки ви дават увереност

Наличието на подходящи снимки, които отговарят на визията и принадлежността на вашата марка, ви дава увереност. Знаете, че изглеждате добре онлайн и по този начин се харесвате на идеалния си клиент.

Като фотограф, за да внеса малко повече блясък и увереност в снимките на вашата лична бранд фотосесия, ще ви помагам през целия процес. От планирането до позирането.

Партнирам си с личен стилист и гримьор. Те работят заедно с мен, за да ви помогнат да изглеждате и да се чувствате най-добре пред камерата ми.

marketing

/ ˈMɑːkɪtɪŋ / съществително: маркетинг

действие за популяризиране и продажба на продукти или услуги, включително проучване на пазара и реклама.

Когато хората купуват нещо, това често е емоционално решение, а не практично. Красивите снимки на вашия уебсайт и социални медии, които показват вас, вашата марка, вашите продукти и услуги в най-добрата си светлина, е по-вероятно да предизвикат емоционален отговор у хората и да повлияят на техните решения за покупка.

Нали това е причината да правим всичко това? Причината да промотираме на пазара нашата марка; да правим продажби и да задоволяваме нашите клиенти?

Искате ли да разберете как вашата лична бранд фотография може да стимулира вашия бизнес? Свържете се с мен и да се залавяме за работа!

Правили ли сте фотосесия на вашият бранд до сега? Как използвахте снимките? Споделете в коментарите как вашите персонални синмки са попомогнали на бизнеса ви.

Прочетете също:

Личната бранд фотосесия и бизнес портрет показват вашия уникален външен вид, личност и индивидуалност пред вашата аудитория и това, което ви отличава от конкуренцията

Един от най-засегнатите бизнеси, заради вируса Covid-19, е фотографския. Само за миг хиляди фотографи загубиха своята работа. Все пак, има някой неща, които могат да…

There is no excerpt because this is a protected post.

Лъскавата опаковка отстъпи място на новите пазарни правила. Вижте защо е важно да си прозрачен и автентичен при занемането на своята бранд фотография.

В 10 изречения: Открийте разликата между личната бранд фотография и бизнес портрет; и какви са ползите да споделяте истории и изграждате лична връзка с клиентите.

Имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Ако искате да ви възприемат като професионалист, трябва да изглеждате като професионалист.