Социална кампания превръща балкона в градина

4
241
Добави коментар
eventA
eventA

Инициативата има мисията да ни разведри в дните на социална дистанция, а един от участниците ще спечели преобразяване на балкона в градина

 Кое е онова пространство в дома ни, което обикновено подценяваме, но в условията на социална дистанция силно преоткрихме? Последните месеци стоейки на закрито, ние не спряхме да гледаме навън и да търсим онези места вкъщи, където да се чувстваме свободни. Балконът бързо се превърна в мястото, което преодолява ограниченията, помага ни да запазим баланса в живота си и дори ни позволи да покажем обществената си ангажираност.

„Превърни балкона си в градина“ е мотото на кампания БАЛКONA, която стартира на 5 май. Тя има за цел да мотивира участниците да създадат красиво и зелено място на открито в своя дом, където да общуват повече с близките си хора и да правят всичко, което обичат. В кампанията може да се включи всеки, който иска да преобрази терасата си и търси вдъхновяващи идеи за това. БАЛКONA се реализира изцяло онлайн, а за участие е необходимо желаещите:

Да запишат видео или да направят снимки на своя балкон Да разкажат защо искат да имат балкона на своите мечти Да публикуват своето видео или снимки във Facebook групата ни Na Balkona, Да имат тераса с не е по-голяма площ от 8m2, която да се намира на територията на София

Жури ще отличи участниците с най-нестандартните, интересни и оригинални отговори , които ще получат награди от организаторите на конкурса – ONA Design.

Първа награда – 3D проект на мечтания балкон и неговата реализация Втора награда – 3D проект, съобразен с индивидуалността на участника

Специална награда ще връчи и публиката – ONA Design ще изготви 3D проект на балкона на този участник, който събере най-много гласове на официалната интернет страницата на конкурса www.balkona.design.

 „Да превърнем балкона си в зелена градина е лесно. Това ще ни помогне да намалим стреса, да пречистим въздуха и да намалим вредните емисии в нашия град. Също така, ще ни даде още едно ценно, уникално местенце, на което да се радваме с приятелите и семейството си.“ – споделя арх. Милена Добрева, интериорен дизайнер и основател на студио ONA Design.

Срокът за участие е 29 май, а победителите ще бъдат обявени на 3 юни във Facebook групата ни Na Balkona, както и на www.balkona.design.