Как да обзаведем градината си?

1
268
Добави коментар
djunev
djunev

Ценни съвети за разкрасяване на градината. Как да превърнем двора на къщата си в прекрасно място за отдих?

 

Лятото е много близо. Настъпва сезонът на отдих на открито, включително в провинцията. Как да оборудваме крайградска зона, така че почивката да е удобна?

 

Първото нещо, за което трябва да се спомене, е доброто  ограждане на обекта. Оградата ще даде усещане за сигурност по време на вашата ваканция. Оградата може да бъде дървена, кована, от велпапе – имате избор. Но не забравяйте, че оградата трябва да изпълнява основната функция – осигуряване на вашата безопасност.

Следващият компонент на градината е растителността. По правило растителността на градината се състои от големи растения, храсти и растения (цветя, тревна трева и др.). Ландшафтният дизайнер или вашето въображение ще ви помогнат да обогатите вашия сайт + полезни книги за ландшафтен дизайн и засаждане.

И разбира се, градинските мебели ще бъдат важна част от вашата почивка в градината. Мебелите за градината ще ви осигурят удобство и комфорт. Какво може да бъде по-добро от хранене на чист въздух , съчетано със слушането на чуруликащи птички? Асортиментът от градински мебели е разнообразен – пластмасови градински мебели, дървени градински мебели, меки градински мебели, градински мебели от ратан и др. Производителите на градински мебели непрекъснато подобряват своите модели, опитвайки се да осигурят на купувача максимално удобство. Какви градински мебели е по-добре да купите? Градинските мебели трябва да съдържат маса, столове – това е минималният комплект. Можете също така да закупите шезлонги, за да се отпуснете в сянката на дърветата. Градинска люлка със сигурност ще зарадва децата ви!

 

Нека разгледаме по-подробно дървените градински мебели. Градинските мебели, изработени от дърво, имат много предимства – градинските мебели от дърво са издръжливи, издръжливи и екологични. Срокът на експлоатация на дървените градински мебели е около 10 години. Когато купувате градински мебели, изработени от дърво, не забравяйте да попитате за вида дървесина, от която са направени мебелите. Тикът и африканският дъб Ироко се считат за най-издръжливите видове, те са в състояние да издържат както на влага, така и на слънце.

 

Тикът е дърво, което е уникално по свойствата си. Тиковото дърво съдържа огромно количество масла и мазнини, така че истинският тик абсолютно не се страхува от влага. Тикът от Бирма се счита за най-силния и издръжлив, но тъй като е забранено да се изнася от страната, африканският тик обикновено се използва за направата на мебели.

 

Iroko е сорт африкански тик и един от най-популярните екзотични дървесни видове за производството на градински мебели. Ироко дървесината е много твърда, получена от дърво от вида Milicia excelsa, което расте в тропическа Африка, където многодневните дъждовни дъждове и ярко палещо слънце са често срещани. Плътната текстура и високото съдържание на масло правят дървения ироко устойчив на капризите на природата и подходящ за употреба на открито: дървесината се използва широко за различни цели, включително корабостроене (декорация на яхти), производството на подове и мебели.

По правило елитните градински мебели се правят от тези скали.

 

Какво друго може да разнообрази градината ви? Ако градинската площ е голяма и съдържа много криволичещи пътеки, тогава определено се нуждаете от градински мебели, като например пейки. На такива пейки е много удобно да си направите почивка, преди да продължите разходката.