Вредата от занемаряването на външния вид

3
160
Добави коментар
djunev
djunev

Стоенето вкъщи ни предизвиква да си помързелуваме. Смяната на динамичното ежедневие с кафе до обяд едва ли е най–стимулиращият процес за поддържане на външния вид. Но ако сега си позволите да се занемарите, възможно е да си нанесете големи вреди, повече отколкото очаквате.

Хидратация

Тялото, и особено лицето, си искат своята хидратация ежедневно. Не пропускайте тази толкова важна стъпка в поддържането на добрия вид на кожата. Възстановяването няма да е лесно, ако пропуснете тази грижа. Не отнема време, а и ви носи приятни усещания.

Възползвайте се от момента да се глезите често с маски за лице. Ароматен чай и успокояваща музика са едни от най–добрите компаньони на разкрасителните процедури. Направете това, което отдавна се каните, но все не ви оставаше време за него. Вана със соли, разтоварваща диета…нямате ограничения пред възможностите да си доставите удоволствие.

Грим

Ще кажете, не излизам от дома, защо да се гримирам?! Това е едно напълно излишно и погрешно схващане. Лекият грим не вреди, дори и да става дума за посещение на близкия магазин. И не защото има на кого да се показвате, а заради самите себе си. Всяка една малка грижа ще ви донесе допълнителна увереност и самочувствие.

Използвайте предоставеното ви време да експериментирате с други варианти на гримиране. Снабдете се с малко по–необичайни за вас цветове. Може и да ви харесат, а пролетният сезон е прекрасен момент за експерименти. Бързият десетминутен грим рано сутрин няма да ви предостави подобни възможности, когато сте притиснати от времето и вече мислите за задачите в офиса.

Лятото наближава. Погрижете се да смените макиажа с един нюанс по–тъмен тон. Нека още отсега кожата ви каже здравей на слънцето. Бронзиращите продукти са идеални за целта.

Фактът, че се налага да носим и маски през деня не означава да се лишим от лукса на гримирането. Наблегнете на това което се вижда. Скулите и очите. Направете ги по–изразителни, от когато и да било. Играта с различните тонове сенки може да направи погледа ви много атрактивен. Спиралата е абсолютно задължителна. А защо да е една? Изберете нежно повдигнати ресници за дните, в които не ви се ангажира твърде много с външния вид. Използвайте друга за по–драматичен ефект, която ще привлече погледите към вас, когато имате настроение за това.

Свободното време предоставя още една златна възможност. Прегледайте несесерите с грим и изхвърлете всичко, чиито срок на годност е съмнителен. Не всеки ден имаме време за това. Сега имате чудесен шанс да подмените нещата, които събират прах от години. Това в крайна сметка касае и здравето ви. Всичко може да бъде превърнато в едно страхотно забавление, от което да извлечете много дивиденти.

Богат избор на гримове от PrettyZone за неотразима визия…

Посетители:
23