Надежден превоз на опасни товари с АИТ Интернешънъл Транспорт

1
156
Добави коментар
aittransport
aittransport

АИТ Интернешънъл Транспорт е сред водещите фирми за сухопътен автомобилен транспорт у нас, като превозът на опасни товари е важен аспект от дейността на компанията. Бизнесът е със стабилно и дълготрайно присъствие на европейския пазар и над 20 години поддържа високи стандарти на предлаганите услуги и на обслужването на клиенти.

Компанията извършва превози на опасни товари (ADR) в съответствие с международни и национални разпоредби, при спазване на всички мерки и изисквания за сигурност. АИТ Интернешънъл Транспорт притежава необходимите сертификати и оборудвани превозни средства.

Транспортните задания се изпълняват от квалифицирани шофьори, успешно преминали специално обучение, за което получават сертификат. За да осигури максимално качество на предлаганата услуга, АИТ поддържа собствен учебен център, който предлага както курсове за професионални водачи, така и ADR обучение и подновяване на основен ADR курс за шофьори.

Кои товари са опасни?

Като ADR може да се определи всеки предмет или вещество, което ако не бъде обработено и транспортирано правилно, може да причини вреда за хора, имущество или околната среда. Нормативната рамка включва класификация на девет основни класа:

Клас 1: Взривни вещества и предмети

Клас 2: Газове

Клас 3: Запалими течности

Клас 4: Твърди запалими вещества

Клас 5: Окисляващи се вещества

Клас 6: Токсични вещества

Клас 7: Радиоактивни вещества

Клас 8: Корозионни вещества

Клас 9: Други опасни вещества и предмети

 

Ако се нуждаете от транспорт на стоки, но не знаете дали даден товар спада към категорията опасен, потърсете наличие на ООН номер на съответните артикули. Той описва опасните вещества и изделия в контекста на международния транспорт, като наличието му със сигурност означава, че товарът е опасен. Ако не откривате ООН номер, но все пак не сте сигурни за вида на пратката, може да се свържете с производителя или доставчика на стоките и да поискате информация.

Кои опасни товари превозва АИТ?

 АИТ Интернешънъл Транспорт предлага на своите клиенти транспортиране на специфични товари, класифицирани съгласно „Европейската спогодба за превоз на опасни товари по шосе“. Компанията извършва превози с ниска спестен на опасност като аерозолни флакони, предмети и вещества, съдържащи запалими съставки. Към тези групи спадат например някои козметични продукти като дезодоранти, парфюми, лакове за коса, лакочистители и аерозоли за бита.

АИТ Интернешънъл Транспорт обслужва ADR заявки с ниска степен на опасност до всички страни от Европейския съюз и Турция. Основните релации са Испания, Франция, Германия, Белгия, Холандия, Англия, както и Турция.

„Изминатите повече от 500 милиона километра ни дават увереност, че усърдната ни работа и непрекъснатият ни стремеж към предоставяне на качествено обслужване са високо оценени от нашите клиенти. Мотивирани сме да продължаваме да се развиваме и да поддържаме нивото, подобаващо за една от най-големите транспортни фирми на българския пазар“, коментира Ангел Траков, собственик на АИТ Интернешънъл Транспорт.

Ако имате въпроси за транспорт на опасни товари, не се колебайте да поискате запитване онлайн на сайта на АИТ или по телефона, където колегите от информационния център ще съдейства с нужната информация и детайли.

За АИТ Интернешънъл Транспорт:

АИТ Интернешънъл Транспорт е водеща компания в областта на международния транспорт и логистичните решения. С 25 години стабилни позиции и коректност на пазара, фирмата предоставя услуги с доказано високо качество и гъвкавост, съобразена с нуждите на клиента. В стремежа си да отговори максимално на пазарните тенденции, АИТ Интернешънъл Транспорт добави през годините собствен учебен център, модерен парк с офисни площи и шоурум, както и автосервизни услуги към своето широко портфолио.

За връзка с АИТ Интернешънъл Транспорт

Пловдив, ул. Нестор Абаджиев 28А

+359 32 636 636

[email protected]