6 впечатляващи филма за модели

1
123
Добави коментар
svetla58
svetla58

Неразделна част от света на модата, моделите бяха музите на дизайнери, фотографи и всички останали, които не са безразлични към модата и красотата. Те вдъхновяваха дори и режисьори, актьори и заможни мъже, които са далеч от света на красотата. Дали тази професия е безупречна и чертите й са приятни, преценете сами, когато гледате тези шест игрални и документални филми.

„ Funny face“ , 1957г

Легендарният филмов мюзикъл с певиците Одри Хепбърн и Фред Астър. Традиционно красива във всички отношения, историята на обикновено момиче, превърнало се в звезда, е един вид Пепеляшка в света на модата. Във „Клоунско лице” хубава продавачка благодарение на професионален търсач на нови лица се трансформира в модел. Както знаете, сценарият е написан въз основа на биографията на Ричард Аведон.

“Who Are You, Polly Maggoo? “, 1966

Уилям Клайн, известният моден фотограф на Vogue,  започва филмовите си експерименти, заснемайки това леко странно черно-бяло филмово арт-творение на висшата парижка мода. Моделът Дороти Макгоун, която също активно си сътрудничи с Vogue и Glamour, играе начинаещия модел Поли .

“Lipstick” 1976г

Важен женски проблем с тормоза и мъжкото възприемане за красота е често повдигана тема във връзка с дейността на модела. „Червило“ е посветен на точно това, като главните роли във филма са изиграни от внучките на Ърнест Хемингуей – Марго и Мариел.

„ Around Claudia Schiffer“ , 1995г

Документалният филм за Шифър е заснет в забавния формат „интервю със себе си“: „журналистът“ Клаудия задава въпроса за истинската Клаудия. Разбира се, има и интервю в класическа си форма. Филмът разказва за ежедневието на супермодела и нейните безкрайни бизнес пътувания из Европа и Америка.

„Gia“ , 1998г

Разбира се, Джиа няма нужда от въведение. Една от най-добрите роли на Анджелина Джоли, „Златни глобуси“ в колекцията от награди и истинската история на супермодела Джиа Мари Каранги. Ако не сте гледали този филм, ще се преструваме, че това не е така и че вече го отваряте на компютъра си.

„About face: Supermodels, then and now“, 2012 г.

Историите на легендарните супермодели от миналото, които сега са между 50 и 80 години, ще покажат как общественото разбиране за женската красота се е променило през последния половин век. Изабела Роселини, Кристи Търлингтън, Бевърли Джонсън, Кристи Бринкли и други известни красавици споделят своите мисли за характеристиките на моделите и за индустрията за красота.