7 трика, с които да се усмихвате естествено на снимки

1
222
Добави коментар

Портретният фотограф знае как да накара моделите си да се усмихват естествено. Но ако сте човекът пред обектива, ще видите колко е трудно да направите усмивката си да изглежда спонтанна и естествена.

Вижте седем съвета, които ще ви помогнат да се усмихвате естествено пред камера.

1. Затворете очите си и вдишайте

Ако се чувствате нервни, отделете няколко секунди, за да се отпуснете. Затворете очи, дишайте дълбоко и след това отворете очите си.

Ще се почувствате по-спокойни и ще се усмихнете по-естествено.

2. НЕ казвайте “сирене”

Окей, тук съм повече от категорична! „Сиренето“ трябва да се използва само за заснемане на детски рождени дни!

Когато вие позирате за снимка, използвайте следния трик – кажете „Хей“ вместо „сирене“. Това движение на устните прави усмивката да изглежда по-естествено.

Има и още един холивудски трик – кажете “money” (пари). Все пак… понякога само мисълта за пари може да внесе усмивка и на лицето ви.

3. Отпуснете мускулите на лицето и челюстта

Когато сте нервни, това се изписва на лицето ви. Фокусирайте се върху мускулите на лицето и челюстта и отделете секунда или две, за да ги отпуснете съзнателно. Естествената усмивка ще дойде сама.

Ето и още един трик, за да изглежда лицето отпуснато – дишайте през устата.

4. Мислете за нещо, което ви прави щастливи

Това е един от най-старите трикове да се усмихваш естествено. Докато позирате за снимката, помислете за случки и събития, когато сте били щастливи. Изненада за рожден ден, екскурзия в чужбина, предложение за брак… списъка е безкраен.

5. Направете нещо шантаво

Аз ползвам една страхотна техника, с която помагам на клиентите ми да се отпуснат. Заговарям ги да ми разкажат нещо интересно, докато продължавам да снимам. А понякога дори и да ми изпеят песен, докато си тактуват с глава. И може дори да потанцуваме, за да отпуснем стегнатата поза на тялото.

Дори да изглежда малко глупаво отстрани, това дава отлични резултати. Всъщност, правете всичко, което ви кара да се чувствате щастливи! По този начин ще се отпуснете и ще спрете да се фокусирате върху камерата.

Заглавната снимка на тази статия е направена точно така.

6. Представете си, че зад камерата стои някой, който харесвате

(А най-добре е, ако харесвате и фотографа)

Подобно на това да си мислете за нещо, което ви прави щастливи, може да си представите някого, който ви кара да се усмихвате. Представете си, че точно този човек е зад камерата и ви снима.

Този някой може да е дори анимационен герой. Аз, например, много си падам по Пинко розовата пантера. Ако ме питате, определено бих се усмихнала, ако си представях любимия си анимационен герой, който ме снима.

7. Помолете фотографа да разкаже шега

Ако имате нужда от още малко тласък, за да постигнете естествена усмивка, може да помолите фотографа да разкаже шега. Или още по-добре – можете да си направите кратка почивка, за да разкажете сами шега. Това ще ви отпусне и ще насърчи фотографа и той да разкаже шега.

Вие имате ли собствени трикове, които използвате, за да се усмихнете естествено на снимките? Ще се радвам да ги споделите в коментарите под статията.

Трудно ли ви е да покажете спонтанна и естествена усмивка на снимки? Ето седем съвета, с които ще се усмихвате…

Ако дори само мисълта да застанете пред камера ви кара да се изпотите, следващите редове са за вас. Вижте осем…

Избирането на подходящ фотограф е като избора на подходящ адвокат, вие искате специалист, който ще достави това, което търсите.

Фотосесия за бременни: Ето някои насоки за това какво да облечете за вашата фотосесия „В очакване“, за да изглеждат снимките…

Личната бранд фотосесия и бизнес портрет показват вашия уникален външен вид, личност и индивидуалност пред вашата аудитория и това, което…

Един от най-засегнатите бизнеси, заради вируса Covid-19, е фотографския. Само за миг хиляди фотографи загубиха своята работа. Все пак, има…

Да подарите портретна фотосесия е безценно. Подарявате изкуство, внимание, интересно преживяване и спомен. Това е дар, направен с любов, който…

Да измисляш нови и оригинални подаръци за своите близки понякога може да бъде изморително. Виж 7 причини защо ваучер за…

Имате само един шанс да направите добро първо впечатление. Ако искате да ви възприемат като професионалист, трябва да изглеждате като…

Личният бранд е това, което показва вас, като лице на вашия бизнес. Разберете как личната бранд фотография ви помага да…