Защо упражненията след 30 години са особено важни?

2
129
Добави коментар
svetla58
svetla58

„Бих искал да удължа младостта си и да поддържам тялото си в здраво състояние“, ако си мислите това, запомнете, че е изключително важно гръбначният стълб и трите основни двойки стави да заемат правилното положение. Много жени, страдащи от болка в опорно-двигателния апарат, се занимават със силови тренировки, за да премахнат изпъкналото си коремче или да намалят обема на бедрата си. Всъщност трябва да се съсредоточите върху балансирането на работата на основните стави и мускули, които ги заобикалят. Ако се отървете от болката и възпалените мускули и изградите правилна стойка, горните цели ще бъдат постигнати сами.

Важно е да знаете, че с възрастта трите основни двойки стави променят позицията си. Например, на възраст 20-30 години все още няма специални разлики от юношеството и е лесно да се задържи правилната стойка. Раменните и тазобедрените стави са в правилна позиция, краката са равномерни. След 30 години обаче, ако нямате навик да спортувате, мускулната маса започва да намалява.

Докато мускулите отслабват, ставите започват да се движат. Например, ако коремните мускули не са достатъчно тренирани, тазът се навежда напред, тазобедрените стави се обръщат навътре и задните части изпъкват. На пръв поглед си мислите, че изглежда красиво, но ако отклонението в долната част на гърба е твърде силно, отделните прешлени се претоварват и в резултат на това може да се появи болка в долната част на гърба.

И ако мускулите, поддържащи гръбначния стълб, отслабват, главата и раменните стави започват да изпъкват напред, възниква хронично огъване и изтръпване на раменете. Най-вече хората, работещи на масата, страдат от това. Поради прегърбване балансът в гръбначния стълб се нарушава.

Процесите на стареене в тялото се ускоряват, мускулите, отговорни за стойката, отслабват, човекът изглежда летаргичен и липсва енергия. Раменете стърчат напред, долната част на гърба е изкривена, коленете са огънати. Дори незначителната физическа активност е много изморителна и движенията стават трудни.

Затова човек трябва да се движи ежедневно. Дори просто да ходите пеша, пак ще си направите услуга. Но най-добре да се опитвате да включите лесни упражнения у дома, които няма да ви отнемат много време от деня, но ще са ключови за здравето ви.

Ето няколко статии, в които можете да намерите трнировки у дома: