Авантюрин – камъкът който пази пътешествениците

7
181
Добави коментар

Авантюрин SiO2

ИМЕ от италианската дума “per aventura“ – по случайност

ГЕОЛОЖКИ ДАННИ Непрозрачен. Авантюринът е кварц с примеси от слюди и хематит. Цветът му е зеленикав  до кафяв, прасковен, жълт и червен рядко и син – често се бърка с Халцедон и нефрит. Твърдост: под 6,5 по скалата на Мос

ЗДРАВЕ Усилва нервната система и помага при стрес. Полезен за зрението и успокоява болките от мигрена. Сърдечна чакра.

Чисто зеленият нефрит има силно балансиращо и успокояващо действие. Добре е да се държи близо до буйни деца или деца с неспокоен сън

Синият авантюрин има много силно пречистващо действие. Вода в която е бил такъв камък пречиства токсините и е добре да се пие при дълго и тежко боледуване.

Зеленият авантюрин е камъка на психотерапевтите, добре е да се носи при нервни или нервно болни хора, успокоява сърцето, тонизира мускулния тонус.

Прасковеният авантюрин е добър за урогениталната система – добре е да се пие вода, в която е имало такъв камъk.

Червеният авантюрин помага при репродуктивни проблеми, привлича късмета в семейството или сродната душа – добре е да се носи като бижу.

АМУЛЕТ За пари. Пази превозни средства. За лек път. Подсилва смелостта и способността да се взимат решения.

АСТРОЛОГИЯ  Камък с енергията на Меркурий  Дева, Везни, Телец, Близнаци, Скорпион, Овен, Стрелец.

Находища Китай, Сащ, Австрия.

Митове и история авантюрина е ползван в традициите на много древни народи – персите са считали, че пази детския сън.  Австралийските племена използват кварцови кристали в  церемонии за дъжд, плодородие и късмет. Индианците  използват авантюрина за върхове на церемониални стрели, амулети и гадателски камъни. Някои западноафрикански племена са създавали олтари от сечен авантюрин. И накрая, ранните жителите на  Великобритания, използвали авантюрина, за очистване на водата и лечение на стерилитет, при битки и далечни пътища.

Понякога се нарича „индийския Нефрит“ или „камък на небето“. Зеленият Авантюрин  е като „четирилистната детелина на минералното царство“. Той е известен като камък на „комарджиите“, защото това е най-големият късметлия от всички камъни в игрите на късмета. Авантюрина  често се поставя в торбички – амулети да донесе щастие и пари. Авантюрин може да се използва за предизвикване на психични сънища, за да донесе отговор, или да виждате в бъдещето, увеличава ясновидство. Той е добър източник на енергията на Земята,  оставете го като подарък за духовете на земята, когато искате нещо.

Интересно Зеленият Авантюрин е камък на родените през  месец август и се подарява когато се навършва годишнина   8 години от  брака.

Грижи за камъка Всички видове авантюрин е добре да се оставят да ”почиват” поне седмица, защото бързо поемат негативни енергии. Камъните, които са на бижута, е добре да се зареждат за 24 часа върху купичка с кристали морска сол, а само камъните се оставят под течаща вода и после се оставят един ден на слънце

Езотерични приложения

За оратори, журналисти, банкери, брокери, хора занимаващи се с интернет. Бижута с авантюрин привличат пари и оборот към търговци или собственици на заведения или бизнес. Авантюрина привлича късмета.

Елемент Земя

Лечение и пречистване

Късмет и възможности

Вътрешно зрение

Усилва творчеството

Успокоява пристъпи на паника

Хармонизира

Балансира мъжките и женски енергии.

Носи късмет при път

Носи късмет при игри и залагания

Ако желаете да разгледате или закупите бижута от авантюрин, можете да го направите тук: Бижута от Авантюрин

Материала е подготвен от Rose Unique. Техни бижута можете да намерите тук: Бижута Rose Unique

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!