Какво ни носи Оранжевия цвят според Цветотерапията

8
192
Добави коментар

Оранжев цвят

Оранжевият цвят се отнася до сакралната чакра, разположена в долната част на корема

Органите, към които тази чакра се отнася са матката, дебелото черво, простатата, яйчниците и тестисите. Ендокринните жлези, за които се отнася този цвят са половите жлези.

На психо-духовно ниво, тази чакра се отнася до самоуважението, чувството за собствената личност и достойнство. Това означава, че има възможност да се дава свободата да бъдем себе си и да спазват собствените си граници и изисквания, и по същия начин, като зачитането на границите на другите. Оранжевото е цветът на креативността и ние трябва да си позволяваме  време за творчество, което да е лично наше.

Свързани проблеми:

Някои от с проблемите, свързани със сакралната чакра са:

ПМСменструални проблемиматочни фибромикисти на яйчницитесиндром на дразнимото червоендометриозазаболявания на тестисите и простатата.

Положителни и отрицателни аспекти на хората, които предпочитат оранжево:

РадостниСамоуверениГордостЕнтусиазираниНезависимиОбщителниКонструктивниКреативниОтхвърлянето на този цвят е показател за:униниеХора със ЗависимостиС Разрушителни нагласиНеобщителниТрудност при взаимодействие с други

Използване в цветотерапията

Интересно е, че оранжевият е най-непопулярният цвят и свързаните с него и сакралната чакра въпроси изглежда са област, която хората намират най-трудна за работа, най-трудно признават проблемите си в тази област.

Но оранжево е полезен в много отношения. Той е топъл цвят, който стимулира и дава сила. Оранжевото е отличен цвят за творчество.

Оранжевото в дизайна

Използването на цветове в дома ни е начин за създаване на балансирана среда. Оранжевият е цветът на забавлението и общителността и може да бъде използван във зони предназначени за активност и творчески занимания. Не е подходящ за спални или зони за почивка.

Като комбинация от жълто и червено, оранжевото действа като антидепресант, повишава жизнената сила при тежко болни и продължително боледуване. Оранжевото повишава метаболизма и е много подходящо за кухни, трапезарии, приемни на болници, помещения за козметика, танцови студия, внася светлина в тесни и тъмни коридори.

В магията оранжевия цвят се ползва за пречистване, оздравяване, лечение на психични проблеми, излизане от тежки конфликти, възстановяване на силите, лечение на сексуални проблеми.

Ако изберете оранжевото за цвят на вашия празник, вие ще имате едно наистина красиво и запомнящо се събитие. Аксесоари и покани за вашата сватба и бал в оранжево може да разгледате тук: сватба, бал и кръщене в оранжево

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!