Най-малко 41 са загиналите при авиокатастрофата в Пакистан

1
130
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Най-малко 41 са жертвите на авиокатастрофата в Пакистан. Пътнически самолет се разби в жилищен квартал на най-големия град – Карачи, пише „Ройтерс“.

Самолетът „Еърбъс“ А320 на „Пакистански международни авиолинии“ е изпълнявал полет от град Лахор към Карачи.

На борда на машината е имало 99 души – 91 пътници и 8 души екипаж.

Според здравното министерство броят на загиналите най-вероятно ще се увеличи. Загинали има и на земята.

Засега има данни за двама оцелели сред пътниците. Единият от тях е директор на пакистанска банка. Той е транспортиран в болница и е в стабилно състояние.

Катастрофата е станала на 2 км от пистата на летището. Инцидентът става при втори опит за кацане. В разговор с контролната кула пилотът на самолета е докладвал за отказ и на двата мотора.

 „Последното съобщение, което чухме от пилота бе, че самолетът има технически проблем. Той беше информиран, че двете писти са свободни за кацане и може да ползва която и да е от тях“, заяви директорът на авиолинията Аршад Малк.

Въпреки това пилотът решил да направи обиколка. Все още не е ясно защо е взел това решение, допълни Малк.

Машината се разбива в гъстонаселен жилищен квартал. Официалният брой на загиналите и ранените в разрушените сгради ще стане ясен, когато приключат издирвателните операции.

Авиокатастрофата стана няколко дни след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети след извънредното положение заради коронавируса.