Адвокат Лазар Белев

2
203
Добави коментар
zkdoverie

Като град с най-многобройно население в България столицата София се отличава и с най-големият брой разводи в страната. В настоящата статия ще се опитам да засегна най-важните моменти за това как да направите Вашия развод по взаимно съгласие в София максимално лесен и бърз без да губите време.

За да стартирате процедурата по развод по взаимно съгласие в София следва задължително да имате постигнато съгласие за доброволно прекратяване на брака с другия съпруг. В случай, че прецените, че отношенията са изострени до степен такава, че да изключва разбирателството е добре да потърсите услугите на добър бракоразводен адвокат, който да послужи като посредник между двете страни с цел да уеднакви позициите им по ключовите въпроси от споразумението по чл. 51 от СК.

След като се постигне съгласие по основните параметри на съгласието е ред да бъдат изготвени и документите, които следва да инициират началото на съдебния процес за разтрогването на брака. Можете да опитате да ги съставите сами или да потърсите помощ от адвокат.

След като сте се снабдили с пълният набор документи за развод по взаимно съгласие следва същите да бъдат входирани в деловодството на брачното отделение към Софийски районен съд, което забележете ie намира в сградата на съда на бул. „Цар Борис III” № 54 . Деловодството се намира на първия етаж, където следва да бъдат представени следните документи:

Молба – 2 броя
Споразумение по чл. 51 от СК
Акта за граждански брак в оригинал
Актове за раждане на децата – копия /ако има такива от брака/
Нотариални актове за имоти, договори за покупко-продажба на автомобили и др. – копия
Декларация за семейно и имотно състояние
Сведение за съпрузите
Съобщение за прекратен граждански брак
Вносна бележка за платена такса на държавата от 25 лв. по сметка на Софийски районен съд
В случай, че документите са подават от упълномощен бракоразводен адвокат се прилага и пълномощното му.

Следва насрочване на заседание, в което страните трябва да потвърдят съгласието си за което на тях или на техните представители се изпращат призовки за деня и часа на заседанието. Самото заседание се провежда отново в сградата на адрес бул. „Цар Борис III” № 54, в съдебните зали намиращи се на втория етаж.

След приключването му в едномесечен срок съда постановява решение относно прекратяването на брака, и същото следва да бъде взето от деловодството. /

Тук има някои особености – следва да знаете кой точно състав е гледал делото Ви. След това отивате лично или вашият адвокат /което аз лично препоръчвам/ в деловодството на този състав, което се намира на третия етаж и искате да получите решението.

Плащате държавната такса, която е определена в него, пропорционалната такава, която се начислява върху стойността на разделеното имущество + такса издаване на препис и заедно с платената вносна бележка си получавате решението. Таксите които посочихме по-горе се заплащат на първия етаж, което е едно улеснение за гражданите и спестява излишно ходене по банки. С това Вашият развод по взаимно съгласие в София приключва.

Ако желаете процедурата да протече максимално бързо, не желаете да си губите времето по банки, да обикаляте из сградата на съда и да питате което къде следва да се направи просто доверете вашия развод и всички формалностие на добър бракоразводен адвокат, който да направи всичко това вместо Вас. Така от Вас се иска само да посетите кантората за консултация и подпис на документи, да се явите за няколко минути на делото за развод и след около месец просто отново да минете през кантората, за да получите готовото решение за развод.

Моят съвет като бракоразводен адвокат със значителна практика по дела за развод по взаимно съгласие в София /за справка вижте раздел „Дела решени в полза на клиентите“/ е да потърсите услугите ми, като по този начин ще си спестите редица главоболия свързани с разход на време, средства и нужда от поправки на сгрешени от Вас документи поради липсата на специализирани юридически познания за това.

Не на последно място изготвените от адвокат документи за развод ще гарантират, че няма да пропуснете да уредите отношения, които в един следващ момент могат също да станат повод за водене на съдебни дела.

В случай, че желаете да се разведете в София по взаимно съгласие максимално бързо и безпроблемно свържете се за консултация с адвокат Лазар Белев, на тел. 0876 217 476 или на e-mail: [email protected].

42.69631823.32313

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…