Спално бельо – полезни съвети за правилен избор

2
192
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Спално бельо – полезни съвети за правилен избор при закупуването му

 

Когато става въпрос за това как да направим съня по-пълноценен и здравословен много малка част от потребителите се сещат, че имено спалното бельо е един от важните и значими елементи, който може да спомогне за по-бързото заспиване и пълноценната почивка. Определено, ако си закупите спално бельо, което е изработено от висококачествени материали, то то би допринесло за още по-благоприятната среда на сън.

Всеки човек обича на сутринта да се събуди бодър, свеж и готов за многобройните задачи. Това е напълно възможно с помощта освен на качествен матрак, а и на хубаво и качествено спално бельо. Така че в никакъв случай не пренебрегвайте този аксесоар и бъдете подготвени при избора му, като следвате съветите ни:

1. Изберете правилната материя

Спалното бельо се изработва в много и различни материи, като и начинът им на изтъкаване също е различен. Броят на нишките е друг критерии, по който се различават и плътностите на материала. Материята, от която е изработен даден спален комплект може да бъде както естествена, така и изкуствена. В нашия онлайн магазин за матраци intershop.bg, ще откриете спално бельо от: памук 100%, бръширан памук, памучен сатен, перкал, естествен лен и Tencel.

2. Обърнете внимание и на най-малкия детайл – изтъкаването

Начинът на изтъкаване при отделните материи спално бельо е различен, т.е начинът на изтъкаване може да бъде разпознат по това как са събрани нишките една с друга. На българския пазар се предлагат няколко основни начина, по които материите се тъкат. Например при перкала броят на нишките от горе и от долу е еднакъв. Спалното бельо от Перкал е изключително приятно на усещане при допир и се характеризира с здравина. Този вид спално бельо е от висок клас. Освен при Перкала и при Ранфорс материята нишките от двете страни са еднакъв брой, но при Ранфорса се използват по-малък брой нишки. Друг основен начин на изтъкаване при спалното бельо е при сплитка от нишки, които са повече от горната страна спрямо долната. По този начин се изтъкават материите като сатена. Сатенът е много мек и нежен на допир, но издръжливостта му е по-слаба.

3. Не забравяйте броя нишки!

Броят нишки у даден материал е до толкова важен за нас потребителите, доколкото бихме искали и спалното бельо да бъде по-качествено и издръжливо. От повечето материи единствено изключение прави коприната, при нея броят нишки е значително малък. И за да не ви се струва всичко това толкова необятно, повечето производители описват стойността на броя нишки, като сумират броя им (по вертикала и хоризонтала) на кв. см. Колкото по-голям е този брой, толкова по издръжлива и мека е и самата тъкан.

4. Цвят – изберете подходящия

Всеки има различни предпочитания за цветовата гама на спалното бельо. Някои потребители харесват наситените тъмни цветове, а други предпочитат изчистения и семпъл дизайн без много цветове. При избора на цвят е добре да съобразите и нюансите в спалнята, които имате. Тъй като различните тъкани изглеждат по различен начин на естествена и изкуствена светлина, съобразете цвета и с настроението създадено у спалното помещение – т.е. спрямо обзавеждането и използваните цветове.