Рециклирани и устойчиви материи заемат водеща позиция в нова колекция рокли от H&М

2
103
Добави коментар
svetla58
svetla58

H&М продължава своя ангажимент към по-устойчиво бъдеще на модата с нова колекция, изработена от рециклирани и устойчиви материи. Това е поредната стъпка към целта на компанията до 2030 г. да използва само материали с устойчив произход и да прави устойчивата мода достъпна за всеки. Колекцията ще бъде налична от началото на юни във всички магазини на Н&М, както и онлайн на hm.com.

Компанията върви по пътя на кръговата мода и насочва вниманието към начина, по който облеклата биват изработени и използвани. Това включва постоянен стремеж към удължаване живота на артикулите, както и употребата единствено на рециклирани и устойчиви материали. Вече над половината от материалите в продуктите на H&М са рециклирани, органични или добити по устойчив начин. През 2020 г. вече всичкият използван памук в колекциите на Н&М е рециклиран или устойчиво придобит. До 2030 г. целта е да бъдат употребявани единствено материали с устойчив произход.

Новата колекция включва модели рокли с различна дължина, пресъздаващи женската сила с ефирни кройки и свобода на движението. Преобладаваща част от колекцията е изработена изцяло от устойчиви материи като органичен памук, Tencel”M или рециклиран полиестер. Останалата част е от комбинирани смеси с над 50% устойчиви материали в състава си. Това е една колекция актуални рокли, създадени с материали с мисъл за бъдещето.