Валери Симеонов предлага със закон: Казина – само в курорти и скъпи хотели

1
164
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че партията му е внесла в деловодството на НС законопроект срещу пандемията, наречена „хазартна зависимост“.

„Конкретните текстове в нашия законопроект ограничават възможността за съществуването на такива хазартни зали масово в България като локализираме тяхното възможно присъствие само в националните курорти – 10 на брой, в радиус от 20 км. от граничните контролно-пропускателни пунктове, и в 5-звездни хотели“, обясни Симеонов.

По този начин, според него, тези игри на късмета се ориентират основно към чужденци и към туристите от чужбина.

„Предлагаме закриването на всички тези сега съществуващи хазартни обекти да приключи до края на 2025 г. Става въпрос за над 600 такива казина и игрални зали, които ще бъдат закрити поетапно, с изтичането на лиценза на тези, на които изтичат лицензите, те няма да бъдат подновявани, поясни Симеонов.

Той посочи, че ГЕРБ подготвят законопроект също за промяна в Закона за хазарта.

„Той е свързан по-скоро с цялостното преустройство и премахването на Комисията за хазарта, което също сме обсъждали с тях. Обсъждали сме и тези наши предложения. Надявам се да бъдем подкрепени, но аз мисля, че ще бъдем подкрепени, тъй като това е едно естествено продължение на битката, която започнахме с бизнеса на Васил Божков. И там успехът всъщност беше постигнат буквално за няколко седмици, когато има единомислие и единодействие, резултатите са налице. Надявам се и този път да си свършим добре работата, в интерес на българското общество“, заключи лидерът на НФСБ.