Защо шофьорите все по-често се отказват от сенника за предното стъкло

1
117
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сенникът на предното стъкло наистина може да помогне за защита на интериора. Той е в състояние да предпази седалките и приборното табло от вредното въздействие на слънчевата светлина. Немаловажно е и това, че той позволява да се намали степента на нагряване на въздуха в салона и по този начин да се направи последващото шофиране по-комфортно.

Отразяващото лъчите средство обаче има два големи минуса.

Първо, сенникът абсолютно не е подходящ за продължителна употреба, тъй като той самият постепенно се загрява и по този начин губи защитните си свойства. За да работи на 100%, ще трябва редовно да се обръща. А това от своя страна изисква допълнително време и усилия за обслужване на машината.

Второ, предпазвайки салона на колата от разрушителните слънчеви лъчи, сенникът засилва отрицателното въздействие върху предното стъкло. Това се дължи на факта, че слънчевите лъчи преминават през стъклото два пъти подред. Така самото стъкло се нагрява още повече. В крайна сметка това може да доведе до не много добри последствия.

Ето защо сенникът, отразяващ слънчевите лъчи, се препоръчва да се използва само при кратки спирания. Във всички останали случаи за предпазване от слънчевата светлина силно се препоръчва да се използва покривало за прозорците, а още по-добре цялостно – за целия корпус на автомобила. /auto.blitz.bg