На благотворителен футболен турнир в село Първомай – Петрич

1
183
Добави коментар
djunev
djunev

Комиците – Долна Рибница 5-4

Днес участвах на благотворителен турнир, организиран в село Първомай…. Чудесни емоции, загуба с резултат 4:5, но добър мач, добро настроение.

Организират благотворителен футболен турнир за болен свещеник. Отец Николай Тренчев се нуждае от 20 000 евро за лечение от тежко заболяване.

От ръководството на ФК „Огражден-Първомай 1955“ инициират турнир на малки врати в помощ на Отец Николай.

Минималната такса за участие ще бъде 100 лева на отбор. Максималният брой футболисти в отбор ще бъде 10 души. Всеки отбор, който желае да дари повече, ще може да го направи. Ще има и каса за дарения по време на мачовете. Ако някой отбор не може да се организира за участие, също може да заплати таксата. Срокът за записване е до неделя при Антонио Тупаров, Евелин Попов и Иван Китанов. Отец Николай винаги е бил член на отбора и ни е подкрепял с доброволен труд. Турнирът ще започне в понеделник“, заявиха организаторите.

Както подробно информирахме, отец Николай Тренчев е от село Първомай. Той служи в църквите в петричките села Беласица, Самуилово, Долна Рибница, Чуричене, както и в храм „Света Петка“ в Петрич.

Πeтpичaни ca ĸaтeгopични, чe oт cъpцe щe пoмoгнaт нa oтeц Hиĸoлaй. Te ĸaзвaт, чe cвeщeниĸът e блaг и чecтeн чoвeĸ, и мy пoжeлaвaт пo-cĸopo дa oздpaвee. Kaмпaниятa e oщe в нaчaлeн cтaдий и вce oщe нe ca пocтaвeни дapитeлcĸи ĸyтии в Πeтpич и ceлaтa.

Кампания за набиране на средства за лечение на свещеник тече от няколко дни в община Петрич. Отец Николай Тренчев от село Първомай е на 49 години. От 10 години сам отглежда двете си деца, след смъртта на своята съпруга.

Отец Николай е диагностициран с Ретроперитонеален тумор с обхващане на аортата и вена порте. За да се излекува успешно са му нужни 20 000 евро, които са непосилни за неговото семейство.

Може да се помогне с превод по банкова сметка: BG15STSA93001525246250BIC: STSABGSFБанка: ДСК Титуляр: Николай Кирилов Тренчев

Във фейсбук има и група, в която всеки може да продаде благотворително своя вещ.