Личен блог на Павел Джунев

2
211
Добави коментар
djunev
djunev

Ценни съвети за проектиране на модерна, съвременна баня, баня, която да заобичате, при ежедневното й ползване

Как да проектирате шикозна модерна баня? Кой не харесва удобната и многофункционална баня? Със съвременните принципи на дизайна можете да изградите зашеметяваща баня, която излъчва чистота от самата си основа! Ето защо толкова много хора – собственици на жилища, както и професионалисти в сферата на обзавеждането – избират тази естетика за бани, независимо от стила на имота. Тъй като пространството е присъщо разделено и затворено, не е нужно да се притеснявате, че ще се сблъска с останалата част от къщата. Вие сте свободни да създадете светилището, което искате, така че ето как да изградите модерната баня на мечтите си!

По-светло е по-добре

Избраните от вас цветове задават тона. Обичайно е да виждате бяло всичко – подови настилки, боя, плочки, санитарен фаянс – с полиран хром или никел тела. Този външен вид е толкова популярен, защото предлага атмосфера, както смела, така и изчистена, а дори може да увеличи визуално пространството. Отвореността е един от най-важните принципи на съвременния дизайн, така че не искате нещо да се чувства твърде близо, ако можете да му помогнете. Преместването на стаята в бели и отразяващи повърхности помага да се създаде просторно усещане, но не се страхувайте да я смесите, ако имате нужда от баланс. Помислете за по-тъмен под, така че банята да придобие стилен вид. Също така ползвайте по-тъмна фугираща смес за подобряване на линиите между плочки или тъмно матово фиксиране, за да изскочи на светлия фон. Не можете да сбъркате с палитрата на сивите цветове, но естествените дървесни тонове също изглеждат страхотно и добавят приятно органично докосване.

Ако белите стени ви се струват прекалено обикновени или груби, проучете разнообразие от модерни дизайни за баня, за да намерите естетика, която да работи за вас. Леките пясъчни тонове са много популярни, защото предлагат нежна неутрална основа, която е топла, а не прохладна – идеална за онези, които смятат, че модерният дизайн е твърде студен. Ако искате някакъв действителен цвят, приглушените сини и зелени тонове работят добре. Без значение какво харесвате, не забравяйте да направите крачка назад и да прегледате цялата картина с отворени прозорци и включени светлини. Тя трябва да е ярка, а не затъмнена. Супер тъмните и наситени изображения на банята, които намерите онлайн, са професионално проектирани и поставени основно за фотографски цели – те не са предназначени да предлагат палитри за жилищна употреба. Ако се съмнявате, консултирайте се с интериорен дизайнер.

Елегантни линии и форми

Независимо дали се използва за описване на архитектура или мебели, модерното е почти синоним на това да има чисти линии. Основната форма на всяко парче прави идентификацията автоматична. Ако наскоро сте пазарували за довършителни продукти, забелязахте внезапния приток на модерни осветителни и водопроводни тела – те се открояват поради уникалната си геометрия и профили. Впечатляващите модерни форми са резултат от опростени линии, но тези линии могат да бъдат прави, ъглови или извити, така че има много различни вариации на стила и няма да останете за липса на опции.

Всичко има линии и трябва да помислите колко остри или гладки искате да бъдат. Съвременните вани за накисване, например, имат тенденция да имат по-квадратни или наклонени форми от стандартните. Същото важи и за мивки и тоалетни. Крановете могат да бъдат изключително ъглови или заоблени или да показват смес от двете, от тялото, до чучура и дръжките. Има само една функция за баня, за която почти всички са съгласни, и това е безрамният душ кабина. Това не само на практика изтрива изцяло линиите му, но и допринася за по-визуално отворено пространство. Независимо дали става въпрос за просто голяма люлееща се стъклена врата на душ с плочки или сергията има три стъклени стени, това прави огромна разлика в сравнение с обикновената плъзгаща се врата или използването на завеса. Така че, помислете за формите, които искате да изпъкнете в банята – повечето дизайни са склонни към единия край на спектъра от остър до гладък, но можете да добавите поп разнообразие, ако желаете. Напреднала технология

Въпреки че не е строго необходимо за проектиране на добра модерна баня, много собственици на жилища обичат да добавят допълнителна функционалност, където могат. Ако ще използвате съвременните технологии, банята е добро място за инвестиции – автоматичните кранове намаляват разпространението на микроби, а бидените тоалетни, които предлагат по-добро почистване, най-накрая започват да се хващат в Съединените щати. Технологиите могат да помогнат за създаването на по-здравословен дом и семейство, така че не забравяйте да разгледате възможностите с открит ум. Различните модели използват различни методи – touch vs. IR сензори, бутони vs. дистанционно управление – така че дори технофобите могат да се интересуват.

Ако обичате най-новите и най-добрите функции, бъдете сигурни, че ще ги намерите в най-модерните предложения за баня. Можете да подобрите всяка часте от банята, за да я направите по-функционална. Представете си подово отопление, за да загреете студена плочка при натискане на превключвател, вана, която се нагрява за поддържане на оптималната температура, или душ с функция за парно, за да създадете своя собствена лична сауна. Някои тела използват Bluetooth, за да поддържат връзка и дори да пускат музика или видеа, докато се подготвите. Естествено, банята на бъдещето е оборудвана с мощен компютър – асистент, който Ви показва какво е времето навън, важните новини, дори и елементи от smart къщата, като статус на всички „умни“ уреди и много други сходни.

Това е голяма, напреднала промяна в света на баните и ще намерите много за откриване!

Обзавеждане за бани, както калсически, така и съвременни можете да видите тук.