Предимства и недостатъци на висяща тоалетна чиния

20
519
Добави коментар
wseo
wseo

 Тоалетна, окачена на стената или (висяща тоалетна чиния) – днес е трудно да бъдете изненадани с такива неща. Съвременните производители предлагат богат избор от дизайни от този тип. Струва ли си да инсталирате висяща тоалетна с инсолация във вашата баня? Какви са предимствата и недостатъците на такова водопроводно оборудване?

Описание на устройството

Стенна тоалетна чинич  със инсталирано вградено казанче се появи в края на миналия век в САЩ. Първоначално се използва за обществени тоалетни. Постепенно потребителите забелязаха удобството на такъв дизайн. Интересът на купувачите стимулира производителите да пуснат модели за частни апартаменти и къщи.

Самата тоалетна е прикрепена към стената със специални устройства. Всички те, заедно с тръби, система за управление и резервоар за източване, се наричат ​​система за висяща тоалетна чиния. Производителите предлагат два основни типа на този дизайн:

1. Блок инсталация . Тук тоалетната чиния, казанчето и други компоненти са прикрепени отделно. Този тип може да се монтира само върху носещи стени.

2. Монтаж на структора с казанче. Използва метална рамка, към която са прикрепени всички необходими компоненти. Това изисква повече място, но можете да инсталирате цялата структура навсякъде дори да я вкопаете в стена.

В допълнение към оформлението, описаните опции се различават по здравина. Монтажът на рамката, в зависимост от производителя, може да издържи товар от 400 килограма. Блок версията има по-малка сила.

Положителните аспекти на окачената на стената тоалетна с вградено казанче са свързани главно с появата на:

1. Освобождавате място на пода. Този факт е важен за тоалетната. Необходимо е постоянно да се поддържа чистотата. В допълнение, свободният под дава подобрение на външния вид. Първо, на повърхността можете да създадете плътна мозайка от керамични плочки или по друг начин. Възможно е също така да се монтира подово отопление в цялото помещение. Подобно допълнение няма да е смешно в суровите зимни условия. На второ място, свободният под визуално увеличава пространството.

2.Оригинален външен вид . Водопроводната арматура “виси във въздуха” прави дизайна на тоалетната нестандартен. Освен това, такива дизайни все още са рядкост в нашите апартаменти и частни къщи.

3. Всички комуникации са скрити. Резервоарът за промивка, тръбите, маркучите и други атрибути на тоалетната са скрити в стената. Освен това подобрява външния вид.

4. Някои експерти се отнасят до предимствата на спестяването на свободно пространство. Всъщност резервоарът за източване в такива дизайни е по-малък от този на конвенционална тоалетна и скрит в стената. Но все пак е необходимо пространство за настаняване на инсталацията. Такива дизайни са удобни за използване в тоалетни, където има ниши. Инсталациите са спретнато монтирани в такова обикновено неизползвано пространство.

Всички положителни аспекти са свързани с всички модели, независимо от производителя и принадлежността им към определена ценова категория.

Минуси

Предимствата на стенната тоалетна са свързани с външния й вид. Той е в състояние да украси помещението. Но не забравяйте за недостатъците. Минусите включват:

1. Трудности при инсталацията. Инсталирането на водопроводно оборудване в обичайната версия е задача, с която почти всеки може да се справи. Да направите същото с извънбордовата опция не е лесна задача. Изисква допълнителни умения, както във водопроводните проблеми, така и в строителството и декорацията.

2. Няма възможност за демонтаж. Обикновено водопроводното приспособление е достатъчно, за да се развие от пода и да се изключи от комуникациите. В случай на опция за окачване демонтажът задължително ще доведе до мащабни ремонтни дейности в тоалетната.

4. В минусите се включват разходите. Цената на такова водопроводно оборудване е няколко пъти по-висока от тази на традиционната версия. Това се дължи на сложността на дизайна.

Спестяването на свободно пространство се приписва на предимствата. Но това не винаги може да се счита за плюс. Ако има незаета ниша в стената, тогава ще има спестявания. Съвсем различен въпрос е, ако няма такава архитектурна форма. В този случай ще трябва да „сгъстите“ една от стенитеили да се вкопае в стената. Мястото за монтаж е затворено с допълнителна облицовка. Всичко това отнема поне 15-30 сантиметра от дължината или ширината на тоалетната.

Трябва ли да закупя и монтирам висяща тоалетна с вградено казанче? Тук трябва внимателно да претегляте всичко. От естетическа страна има по-положителни характеристики. Собствениците ще имат възможността да намалят усилията за поддържане на чистотата и хигиенните стандарти в банята. Освен това висящите структури подобряват външния вид и визуално увеличават пространството.

Всичко изглежда напълно различно от техническата страна на изданието. Първо, инсталационните работи ще изискват усилия. Най-често за това е извикан майстор и услугите му не са евтини. Второ, ремонтът е труден. Дори висококачествените комуникации се запушват и стават неизползваеми. В случай на окачена тоалетна, подмяната на тръби и маркучи ще бъде трудна.

Ако тоалетната има ниша , която често се среща в жилищни сгради, построени от социалистическия режим, в които са разположени всички комуникации, тогава няма да има проблеми с инсталирането на окачена конструкция. Ако стената е права, тогава трябва да сте подготвени за загубата на свободно пространство. Монтаж с дренажен резервоар и всички комуникации трябва да бъдат затворени. Всичко това, макар и малко, ще отнеме полезно пространство.

Ако ви трябва майстор за ВиК услуги в София, който може да извърши професионален ремонт на водопровода и канализацията във вашето жилище и да монтира или демонтира оборудването ви, обадете се на тел. 0896221099