Григор Димитров пристигна в Задар за следващия турнир на Ноле

1
137
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Григор Димитров вече е в Задар, Хърватия. Там ще се състои втория мини турнир от „Адриа Тур“ – тенис надпреварата с благотворителна цел, организирана от световния номер 1 Новак Джокович.

„Очаквам добри мачове в Задар. Мисля, че на всички нас са ни нужни такива позитивни неща, да си прекараме добре на корта и мисля, че върху това ще се фокусирам. За първи път съм в Задар и ще гледам да си прекарам добре“, бяха първите думи на Димитров на хърватска земя.

Преди седмица българският тенисист се включи в турнира в Белград. Той записа две загуби и една победа, които не му бяха достатъчни, за да играе на финал. Победител в мини турнира в сръбската столица стана австриецът Доминик Тийм.

„Адриа Тур“ е една от първите надпревари след принудителната пауза в тениса заради пандемията от коронавирус. Победите в него не носят точки за световната ранглиста, а приходите ще отидат за благотворителната фондация на Джокович. Регламентът на самата надпревара изисква тенисистите да бъдат разделени да две групи, като на финала играят само победителите в тях. Мачовете са в съкратен формат – играе се до 2 от 3 сета в 4 гейма.

След турнира в Белград, Димитров и треньорът му Кристиан Гро пристигнаха в родния град на българина – Хасково. Двамата проведоха тренировка на кортовете, откъдето е стартирала кариерата на Григор, раздадоха автографи и се снимаха с местните деца.

След турнира в Задар, най-вероятно надпреварата ще продължи в Босна и Херцеговина на 3 и 4 юли. Първоначално беше планирано „Адриа Тур“ да премине през Черна гора, но от страната отказаха да отменят задължителната карантина за влизащите отвън.

Турнирът привлече вниманието на световните медии с липсата на дистанция между феновете по трибуните. Джокович понесе доста критики заради неспазването на мерките за ограничение на разпространението на коронавируса.