SEO стратегия за оптимизиране на сайт в областта на недвижимите имоти

3
177
Добави коментар
djunev
djunev

SEO съвети  за оптимизиране на сайт в областта на недвижимите имоти

Всяка област крие своите специфики и именно целта на добрите SEO експерти е да предложат адекватно решение за оптимизиране на клиентски сайт. Но защо цената на подобни SEO  услуги е сравнително висока?

Първо, няма как да не кажем, че конкуренцията в тази област е изключително висока. Много фирми за недвижими имоти, всички имат добри сайтове.

Към повечето агенции си има отдел по маркетинг, което автоматично означава, че да сте конкурентен, трябва да действате смело, да инвестирате бюджет, да го насочите на правилните хора.

Дигиталните агенции, обслужващи фирми, занимаващи се с недвижими имоти си дават ясната сметка колко специфична е работата. SEO експертите, за да реагират адекватно, трябва да проучат внимателно и в детайли този отрасъл. Това и оскъпява подобни дейности. Но, когато се навлезе в материята, нещата с по-доброто класиране в Google се случват.

Популяризирането в индустрията за недвижими имоти не е лесно, тъй като целият ТОП е зает от фирми, предлагащи недвижими имоти.

Според списък от 10 000 търговски заявки, първа страница е заета от реклами.

А балансът на силите през последната година практически не се е променил, и причината се крие в това, че рекламите са обзели първата страница.

Ето и едни от важните стъпки, които трябва да се предприемат, преди и по време на SEO оптимизацията на подобен сайт.

На първо място се създава семантичното ядро. След това идва оптимизация на текст. След това се изграждат търговски фактори, технически, връзки и поведенчески фактори. Ако в някои от първите стъпки допуснем грешка, от по-нататъшно напредване няма да има ефект.

Семантичното ядро ​​е списък от заявки, които даден сайт трябва да популяризира. Преди пет до шест години този списък за повечето сайтове се състоеше от 50-100 високочестотни кратки заявки, не повече. Но всяка година търсачката ставаше все по-сложна. Появиха се съвети за търсене и имаше повече запитвания и те започнаха да се удължават. Ако по-рано заявките са били средно 2-3 думи, сега много от тях имат 6-7 думи. Освен това има повече източници за събиране на заявки. За да покриете цялата ниша, трябва да събирате заявки както от Wordstat, така и от услугата за предложения на Google и от други услуги, които ви позволяват да анализирате сайта, включително конкурентните сайтове. Има и готови бази данни с ключови думи. Една от най-популярните бази данни е Bookvarix. Той е безплатен инструмент, който може да ви бъде от полза, стига да имате опит и познания в областта на търсещите машини. Също така си струва да се има предвид, че заявките са различни:

транзакционни (търговски), когато потребителите искат да получат услуга или да купят нещо: -„закупуване на търговско помещение в София“;информационна, например „как да получите ипотека“;навигационна, например, когато са свързани геолокацията. Кратък пример: Как да стигна до агенция Х&Y“.

Сега има много услуги за клъстериране и те позволяват всички тези искания за различни типове да бъдат разделени на различни групи. Не е възможно да се популяризират заявки за бизнес и информация на една и съща страница. В темата за недвижими имоти за търговски заявки в ТОП се публикуват сайтове с търговски оферти за продажба на недвижими имоти и с минимално количество текст. Но няма предложения за искания за информация, но има обемни текстове. Ако исканията за информация са приписани на търговска страница, тогава от гледна точка на търсачката, просто няма да има достатъчно текст върху нея, ако напротив, ще има спам.

Тук под картата е изложен голям текст, в блока има още няколко предложения. Поради това страницата не е класирана, тъй като има 10 пъти повече текст от конкурентите.

Техническите фактори за повечето сайтове не се различават. Достатъчно е да направите пълен SEO технически одит  еднократно. Основните аспекти, на които трябва да обърнете внимание:

Скорост на зареждане. Половината от трафика към търсачките идва от потребители на мобилни устройства. За тях скоростта на зареждане е важен фактор.

Адаптация за мобилни устройства. Важно е сайтът да бъде адаптиран.

AMR също има положителен ефект върху скоростта на зареждане. Но трябва да разберете, че това са пресечени версии на обикновени страници. За тяхната употреба е препоръчително да се проведат тестове, тъй като те не винаги са добра конверсия.

Важно е да се имат предвид търговските фактори: цени (трябва да са на всички продуктови карти), калкулатори, сортиране и т.н. Подробен списък с фактори може да бъде съставен въз основа на сайтовете на конкуренти, които заемат първите десет резултати.

Търсачките, свързани с недвижими имоти, се доверяват на агрегатори, така че агенциите трябва да правят списъци, за да се класират на по-предни позиции.

Ето и няколко въпроса и техните отговори, които ние, SEO експертите и оптимизатори на TopMaistor.com смятаме, че ще Ви бъдат интересни

Въпрос 1: Имате ли информация за въздействието на дизайнерите на сайтове върху класирането? Ако използвате tilda.cc, wix.com или аналози, за да създадете целеви страници за отделни LCD екрани, как ще се държи сайтът в търсачката?

Отговор: В предмета на недвижимите имоти няма такъв модел, който избраният дизайнер да повлияе на оптимизацията. Важно е да не се допускат технически грешки.

Въпрос 2: Ако получа 100 % бързина на скоростта на зареждане на сайта си, това означава ли, че ще подобря класирането си?

Отговор: днес скоростта на зареждането е важен фактор, но трудно само това би довело до по-добри позиции, необходими са комплекси решения за подобряване класирането на сайт в Google. Но бъдете сигурни, че ако се позиционирате добре, това може да ви доведе внушителни приходи, при това – дългосрочно.

Въпрос 3: Да предположим, че имам сайт за продажба на имоти в 100 апартамента. Но трябва да увелича броя на офертите в сайта, за да се конкурирам. Възможно ли е да се умножат тези апартаменти, например: с възможно обзавеждане, без обзавеждане и други сходни?

Отговор: В този случай трябва да обърнете внимание на уникалността на мета таговете и да направите малко текстово описание за всяка публикация. Поне 1-2 изречения. Т.е. да не копирате настоящите обяви и да смените само заглавието, а да добавите уникално съдържание, различно от настоящото – тогава силата би била огромна.

Финални думи. Без SEO стратегия, без работа от експерти, които знаят как могат да Ви подобрят класирането, шансът да успеете  клони към нулата. Хубаво е да поверявате тези важни задачи на доказано добри SEO експерти, на фирма за SEO, която знае как да Ви класира пред конкурентите, и която има капацитет да успее да задоволи Вашите изисквания, що се касае за дигитален маркетинг.

You may be interested in:

Хидромасажните вани са предназначени за масаж, релакс и просто удобно приемане на водни процедури. За да ви уведомим,